Cezmi Yılmaz: “Mersin Motosiklet Festivali Kentimize Değer Kattı”
Cezmi Yılmaz: “Mersin Motosiklet Festivali Kentimize Değer Kattı”
Daraba Event Ajans Başkanı Cezmi Yılmaz, Haziran ayında Zel Sigorta ana sponsorluğunda düzenlenen Mersin Motosiklet Festivali'nin, sadece motosiklet tutkunlarını değil, Mersin halkını da bir araya getiren yüksek katılımlı ve güçlü bir organizasyon olduğunu belirtti. Festivalin kente sağladığı sosyal, ekonomik ve kültürel katkılara dikkat çeken Yılmaz, bu tür etkinliklerin sürdürülebilir hale getirilmesi gerektiğini vurguladı.
“Yüzlerce Kişi Aynı Tutkuda Buluştu”
Cezmi Yılmaz, festivalin her yıl daha fazla ilgi göreceğinden emin olduklarını ifade ederek, “Bu yılki festivalimize Mersin’in dört bir yanından motosiklet tutkunları katıldı. Satış ve deneyim stantları, müzik, eğlence ve sosyal aktivitelerle dolu dört gün geçirdik. Hem katılımcılar hem de Mersin halkı için unutulmaz bir deneyim oldu,” dedi.
“ Mersin Tanıtımı İçin Büyük Kazanım”
Festivalin yalnızca motosiklet severlere değil, aynı zamanda Mersin’in tanıtımına da büyük katkı sunmasını beklediklerini belirten Yılmaz, “Etkinlik süresince sosyal medyada yapılan paylaşımlar, hareketlilik bu festivalin sadece bir hobi organizasyonu değil, aynı zamanda ekonomik bir değer olduğunu gösterdi. Zel Sigorta’nın katkısıyla bu yıl çıtayı daha da yükselttik” ifadelerini kullandı.
“Motosiklet Kültürü Gelişiyor”
Cezmi Yılmaz, Mersin’de motosiklet kültürünün her geçen yıl daha fazla yaygınlaştığını da vurguladı. Yılmaz, “Bu tür festivaller, motosiklet sürücülerinin güvenli sürüş bilinci kazanmasına, trafik kurallarına daha fazla uyum göstermesine ve motosikletin toplumsal algısının güçlenmesine de katkı sağlıyor. Bu nedenle hem kent kültürüne hem sektöre uzun vadeli faydaları olan bir etkinlikten söz ediyoruz” dedi.
“Gelecek Yıl İçin Hedefimiz Daha Büyük”
Yılmaz, açıklamasının sonunda, gelecek yıl festivalin ulusal boyuta taşınması için çalışmaların başladığını belirterek, “Mersin’in enerjisi, doğası ve altyapısı böyle büyük organizasyonları kaldırabilecek düzeyde. Biz de Daraba Ajans olarak, bu potansiyeli değerlendirmek ve Mersin’i bir festival şehri haline getirmek için tüm gücümüzle çalışacağız” dedi.
Yeni dönemde yeni etkinlikler
Ağustos ayından itibaren bir dizi etkinlik için hazırlık yaptıklarını belirten Yılmaz, 2026 için de hedeflerini anlattı. Yılmaz şöyle devam etti:
“Yaklaşık 15 yıldır Mersin’de etkinlik kültürünün ve sosyal yaşamın gelişmesi adına projeler hazırlıyor ve uyguluyoruz. Eylül ayından itibaren etkinlik portföyümüze yeni aktiviteler ekleyeceğiz. Kahve Festivali bunlardan biri. Hazırlıklarımıza başladık. Eğlence odaklı konsept çalışmalarımız olacak. Ayrıca pandemi döneminde ara vermek zorunda kaldığımız Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2026 yılında, Türkiye’nin sayılı sinema etkinlikleri arasında yer alan bu festivalimizi daha güçlü ve daha etkili biçimde hayata geçireceğiz.”
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.