Silifke'deki orman yangını söndürüldü, hasar tespit çalışmaları başladı

Mersin 28.07.2025 - 09:42
 

Silifke'deki orman yangını söndürüldü, hasar tespit çalışmaları başladı

Mersin’in Silifke ilçesi Çadırlı Kocapınar mevkiinde 26 Temmuz gecesi çıkan orman yangını, ekiplerin yoğun çalışmalarıyla kontrol altına alındı.
Mersin Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, yangın saat 01.50’de başladı ve ilk müdahale saat 02.00 itibarıyla gerçekleştirildi. Ekiplerin yoğun ve özverili mücadelesi sonucunda yangın, 27 Temmuz Pazar günü saat 09.00 itibarıyla kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları titizlikle sürdürülüyor.  Yangına, 4 uçak, 8 helikopter, 190 kara aracı ve toplam 594 personel ile etkin şekilde müdahale edildi. Valilik açıklamasında, "Yangında herhangi bir can kaybı yaşanmamıştır. Ancak dumandan etkilenme ve düşme nedeniyle 21 vatandaşımız ve görevli personelimiz hastaneye sevk edilmiştir. Bu kişilerden 19’u taburcu edilmiş olup, 2 orman işçimizin tedavisi hastanede devam etmektedir" denildi.  Yangından etkilenen bölgelerde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri tarafından hasar tespit çalışmalarına başlandığı bildirildi.  Valilik açıklamasında şu ifadelere de yer verildi: "Yangından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor; yangına büyük bir özveriyle ve cansiperane şekilde müdahale eden tüm ekiplerimize emekleri ve gayretli çalışmaları dolayısıyla en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz."
Mersin’in Silifke ilçesi Çadırlı Kocapınar mevkiinde 26 Temmuz gecesi çıkan orman yangını, ekiplerin yoğun çalışmalarıyla kontrol altına alındı.

Mersin Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, yangın saat 01.50’de başladı ve ilk müdahale saat 02.00 itibarıyla gerçekleştirildi. Ekiplerin yoğun ve özverili mücadelesi sonucunda yangın, 27 Temmuz Pazar günü saat 09.00 itibarıyla kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları titizlikle sürdürülüyor. 

Yangına, 4 uçak, 8 helikopter, 190 kara aracı ve toplam 594 personel ile etkin şekilde müdahale edildi. Valilik açıklamasında, "Yangında herhangi bir can kaybı yaşanmamıştır. Ancak dumandan etkilenme ve düşme nedeniyle 21 vatandaşımız ve görevli personelimiz hastaneye sevk edilmiştir. Bu kişilerden 19’u taburcu edilmiş olup, 2 orman işçimizin tedavisi hastanede devam etmektedir" denildi. 

Yangından etkilenen bölgelerde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri tarafından hasar tespit çalışmalarına başlandığı bildirildi. 

Valilik açıklamasında şu ifadelere de yer verildi: "Yangından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor; yangına büyük bir özveriyle ve cansiperane şekilde müdahale eden tüm ekiplerimize emekleri ve gayretli çalışmaları dolayısıyla en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve cukurovaexpres.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
aohbet islami sohbetler omegle tv türk sohbet cinsel sohbet dini chat etanj armatür juul iqos iluma kuşadası escort çorlu escort izmir escort çerkezköy escort çeşme escort kayseri escort konya escort gaziantep escort fethiye escort bodrum escort