Akdeniz'de her gün tonlarca atık toplanıyor

Mersin 25.07.2025 - 13:32
 

Akdeniz'de her gün tonlarca atık toplanıyor

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, ilçe sınırları içindeki 65 mahallede her gün yüzlerce ton çöp, mobilya, tekstil, inşaat ve tarımsal atığı toplayarak şehirden uzaklaştırıyor.
Özellikle araç ve insan trafiğinin yoğun olduğu merkezde, büyük çöp kamyonlarının girmekte zorlandığı sokak ve kaldırımlardaki atıklar, belediyeye kazandırılan Çöp Taksi araçlarıyla hızlıca toplanıyor. Böylece sokaklar, kaldırımlar ve kamusal alanlar düzenli olarak temizleniyor.  Son dönemde ilçedeki çöp konteynerleri yanına bırakılan mobilya ve tekstil atıklarındaki artış dikkat çekiyor. Belediyeden yapılan açıklamada, bu artışın son aylarda memleketlerine dönüş yapan Suriyeli aileler ile tekstil işiyle uğraşan ancak dönüş yapacak olması nedeniyle atölyelerini kapatan Suriyeli esnaflardan kaynaklandığı ifade ediliyor.    Moloz ve inşaat atıkları da bertaraf ediliyor  Ev veya iş yerlerinde tadilat yapan vatandaşların sokaklara bıraktığı yüzlerce çuval inşaat ve moloz atığı da kepçe ve kamyon desteğiyle toplanıyor. Ayrıca bazı bölgelerde çöp konteyneri konulmasına karşı çıkan esnaf ve vatandaşların su kanallarına veya boş arazilere döktüğü atıklar da tespit edilerek temizleniyor.    "Bu kent hepimizin" çağrısı  Akdeniz Belediyesi, vatandaşları çevreye sahip çıkmaya davet ederek şu çağrıda bulundu:  "Daha temiz, sağlıklı ve düzenli bir kent için 7/24 kesintisiz devam eden mücadelemizde yanımızda olun. Atıkları bilinçsizce döken, çevremizi kirletenleri uyarın veya Zabıta Müdürlüğümüze bildirin. Bu kent, bu çevre ve doğa hepimizin."
Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, ilçe sınırları içindeki 65 mahallede her gün yüzlerce ton çöp, mobilya, tekstil, inşaat ve tarımsal atığı toplayarak şehirden uzaklaştırıyor.

Özellikle araç ve insan trafiğinin yoğun olduğu merkezde, büyük çöp kamyonlarının girmekte zorlandığı sokak ve kaldırımlardaki atıklar, belediyeye kazandırılan Çöp Taksi araçlarıyla hızlıca toplanıyor. Böylece sokaklar, kaldırımlar ve kamusal alanlar düzenli olarak temizleniyor. 

Son dönemde ilçedeki çöp konteynerleri yanına bırakılan mobilya ve tekstil atıklarındaki artış dikkat çekiyor. Belediyeden yapılan açıklamada, bu artışın son aylarda memleketlerine dönüş yapan Suriyeli aileler ile tekstil işiyle uğraşan ancak dönüş yapacak olması nedeniyle atölyelerini kapatan Suriyeli esnaflardan kaynaklandığı ifade ediliyor. 

 

Moloz ve inşaat atıkları da bertaraf ediliyor 

Ev veya iş yerlerinde tadilat yapan vatandaşların sokaklara bıraktığı yüzlerce çuval inşaat ve moloz atığı da kepçe ve kamyon desteğiyle toplanıyor. Ayrıca bazı bölgelerde çöp konteyneri konulmasına karşı çıkan esnaf ve vatandaşların su kanallarına veya boş arazilere döktüğü atıklar da tespit edilerek temizleniyor. 

 

"Bu kent hepimizin" çağrısı 

Akdeniz Belediyesi, vatandaşları çevreye sahip çıkmaya davet ederek şu çağrıda bulundu: 

"Daha temiz, sağlıklı ve düzenli bir kent için 7/24 kesintisiz devam eden mücadelemizde yanımızda olun. Atıkları bilinçsizce döken, çevremizi kirletenleri uyarın veya Zabıta Müdürlüğümüze bildirin. Bu kent, bu çevre ve doğa hepimizin."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve cukurovaexpres.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
aohbet islami sohbetler omegle tv türk sohbet cinsel sohbet dini chat etanj armatür juul iqos iluma kuşadası escort çorlu escort izmir escort çerkezköy escort çeşme escort kayseri escort konya escort gaziantep escort fethiye escort bodrum escort