TÜGİAD Çukurova ( Türkiye Genç İşadamları Derneği ) 2011 Nisan ayında 1. Olağan Genel Kurulu ile Armağan Öner başkanlığında Mersin’de hizmete başladı. 
 
Peki Mart 2012’de gerçekleşen 2. Olağan Genel Kurula kadar dernek üyelerine destek olmaktan başka temsilcisi oldukları Çukurova için hangi projenin altına imza attılar.?
…………………………… Boşlukları siz doldurun çünkü ben bir şeye ulaşamadım.!
Bu yılda büyük bir organizasyonla 2. Genel kurul yapıldı ve başkan Armağan Öner seçildi. Armağan Öner tekrar seçildikten sonra basına yazılı bir açıklama yaparak yeni dönemde de ses getiren projelere imza atacaklarını, bölgenin sorunlarına duyarlılık göstereceklerini belirtti. Bu dönemde büyüme, istihdam ve ihracat odaklı bir ekonominin hayata geçirilmesi için çalışacakları dile getirdi. Buraya kadar her şey ne kadar güzel…
 
Aylar önce TÜGİAD Çukurova 2013 Akdeniz Oyunları için yabancı dil bilen elemanlar yetiştireceklerine dair yazılı bir açıklamada bulundu. Bu proje sayesinde kalifiye ve ( İngilizce, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca ) yabancı dil bilen personel yetiştirilmesine destek olacaklarını belirttiler.
 
Basın bülteni göndermek kadar basit bir şey yoktur sanırım çünkü son yıllarda sanat camiası bile artık sevgilisiyle kavga etse evde oturup basın sözcüsüne bile gerek kalmadan yazı yazıp tüm basın yayın organlarına mail atabiliyor. ! Yani STK başkanları için basın bülteni hazırlamak çocuk oyuncağı. 
 
TÜGİAD Çukurova ile ilgili daha önceki yazımda da Mersin’de bu derneğe üye olan genç beyinler keşke diğer STK’lara destek vererek daha büyük büyük projelere imza atsalardı demiştim. Yine cümlemin arkasındayım. STK başkanı olmak yaşadığın ilde 1-0 önde olarak sana kapıları açıyor olabilir. Bunun getirisi büyük ama sorumluluğu da büyük bunun bilincinde olunması gerektiğini düşünüyorum.
 
Bende haliyle bu yazıyı yazmadan küçük çaplı bir araştırmaya giriştim ve bahsetmiş olduğum bu tek proje ile ilgili henüz hazırlıkların sürdüğünü öğrendim. 2012 Mayıs ayındayız mevcut elemanlara veya öğrencilere bu şekilde bir destek verilmesi için geç kalındığını düşünmekteyim. İşletmeler bu projeye sıcak baksalar bile en yoğun dönemi yaz ve sonbahar ayları olduğu için zaman ayırmaları çok zor. Öğrenciler yaz döneminde ya tatil ya da staj yapıyorlar. Yani bu projeyi 2013’e kadar başlatmaları mümkün görünmüyor. Eee 2013’e şurda ne kaldı.? Halbu ki bu proje Mersin için gerçekleştirilebilse gayet başarılı ve sonuç odaklı olarak hafızalara kazınacak.
 
Yazının ana fikri aslında şu cümleyle özetlenebilir.
 
Çukurovalı işadamları olarak, TÜGİAD’a güç katacaklarına yaşadıkları şehir için başarılı projelere imza atarak Marka Kent olma yolunda ilerleyen Mersin için Türkiye’de başarılarıyla kendinden söz ettiren büyük bir STK’nın Çukurova temsilcisi olarak gövde gösteri yapsınlar.
Editör: Barış Köksal