AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hidayet Şeker ve İl Genel Meclis Başkan Vekili İbrahim Gül’ün basın toplantısı vardı dün..
 
Gelenek bozulmadı Suphi Öner Öğretmenevi’nde yapıldı yine toplantı; taşlaşmış şekeri yere düşürsen yeri kıracak neredeyse.! Çayı şekersiz içtik.!
 
İbrahim Gül, 2011 yılı içerisinde İl Özel İdaresi marifetiyle yaptıkları hizmetleri sıraladı.. İbrahim Gül’ün seçim bölgesinde yaptığı köy gezilerini yerinde görmüş birisi olarak özellikle köy yollarındaki parkelerin üzerinde yürümüş birisi olarak hizmetlerin ne denli önemli olduğunun bilincindeyim..
 
Köy yoluna parke döşemiş bir iktidarın temsilcisi olarak gururla oturuyorlardı masada.. Haklılar gurur duymakta..
 
İbrahim Gül, İl Genel Meclisi’nde CHP – MHP koalisyonu olduğunu, bunun Büyükşehir Belediyesi’nde de gizlice sürdürüldüğünü belirterek, ‘Bunun açık göstergesi de Büyükşehir Belediyesi’nde İmar Komisyonu’nda koalisyondan önce 1 MHP’li üye vardı; İl Genel Meclisi’ndeki koalisyonun ardından İmar Komisyonu’ndaki MHP’li üye sayısı 2’ye çıktı’ diyerek Büyükşehir Belediyesi’nde kamuoyuna açıklanmayan bir koalisyona dikkat çekti..
 
Toplantıda 2012’de yapılacak hizmetler de sıralandı; bu esnada İl Özel İdaresi bütçesinin dışında hükümetin köylere hizmet götürmek adına Mersin’e ciddi yatırımlar yaptığı ve maddi destek sağladığı vurgulandı..
 
Sıra soru cevap kısmına geldiğinde ben de bir soru sordum; ‘AK Parti kurulduğu günden bu yana Mersin merkezde belediyelerden bir tanesini bile kazanamadı.. Şimdi siz yaptığınız konuşmalarda yerelde iktidara geleceğinizi söylüyorsunuz fakat biz bunu 10 yıldır dinliyoruz.! Nasıl olacak da yerelde iktidara geleceksiniz.? Aday belirleme konusunda nasıl bir stratejiniz var.?’ diye sordum..
 
Soruma İl Başkan Yardımcısı Hidayet Şeker cevap verdi; ‘Bundan önceki dönemlerde belli başlı hatalar yapılmış olabilir ama bu dönem bu hataları yapmayacağız.. Hükümet Mersin’e büyük önem veriyor ve son dönemde Mersin’de bir çok projeyi gerçekleştirdi.. AK Parti olarak aday belirleme konusunda ince eleyip sık dokuyacağız.. Ayrıca son genel seçimlerde Mersin’de birinci partiyiz’ dedi..
 
Ön seçimi sordum hemen, Şeker ‘Daha 2 yıl var çok erken bunları konuşmak için’ dedi..
 
Evet siyasette son 24 saat bile çok önemli iken 2 yıl önceden tahmin yürütmek doğru değil.. Ben de bu yüzden sordum zaten bu soruyu; vatandaş bilinçsiz.! Hizmetin nereden kim tarafından yapıldığını sorgulamaz, yaşadığı alana bakar sadece.. Yaşam alanı güzel ise vatandaş için sıkıntı yoktur; hizmetin kim tarafından nasıl getirildiğinin bir önemi de..
 
Bundan dolayı da 2013 Akdeniz Oyunları döneminde yapılacak çalışmaların mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’ın elini güçlendireceğine inanıyorum..
 
Genel seçimlerde AK Parti’nin birinci parti olmasının bir önemi de yok bana göre; zira vatandaş yerelde sandık başına gittiğinde partilere değil adaylara oy veriyor..
 
İşte bundan dolayıdır ki AK Parti geçtiğimiz dönemlerde yaptığı hataları yapar, milletvekillerinde olduğu gibi Mersin ile hiçbir ilgisi alakası olmayan kişileri getirir Belediye Başkan Adayı yaparsa Mersin merkezde yine 5-0 mağlup olur..
 
Yerel ile genel siyasetin çok farklı şeyler olduğunu anlatmama gerek yok sanırım.. Böyle bir ortamda AK Parti’nin seçim kazanmak için şimdiden Mersin’de sevilen sayılan isimlerden birisini belirleyerek adaylığını açıklamasa bile o kişi üzerinde çalışmalara başlaması gerekmektedir diye düşünüyorum..
 
Yoksa geçmiş 10 yılda olduğu gibi bir 10 yıl daha aynı şeyleri konuşup dururuz.!
 
(YAZIMA HAYALDİ GERÇEK OLAMADI.! - 2'DE DEVAM EDECEĞİM)
Editör: Barış Köksal