Burak Karataş / Özel Haber


Mersin’de sivil toplum örgütleri içerisindeki koltuk sevdası bambaşka bir yöne doğru gidiyor.. Bu güne kadar başkanlığı kaybetmemek adına yapılan çalışmalarda bir çok iddia ortaya atılırken ilk kez imzalanan bir protokol ortaya çıktı..
 
Girişimci İş Kadınları Derneği’nde hazırlanan protokolde bu hafta sonunda yapılacak seçimler için oldukça garip bir protokol imzalandı.. Kısa adı GİŞKAD olan dernekte mevcut Başkan Cavidan Demirağ üyeler tarafından tekrar başkan seçilmek istenmedi..

Bunun üzerine bir araya gelen üyeler yeni Başkan adaylarının Canan Sunay olmasına karar verdi ve bunu mevcut Başkan Cavidan Demirağ’a da bildirdi.. İşte ne olduysa bundan sonra oldu..

NEDEN 2.5 AY.?

Cavidan Demirağ üyelerden Ruken Doğan, Gökçen Çakır, Nurgül Aydın, Öznur Sayıcı, Canan Sunay ve birkaç isim ile bir araya gelerek protokol hazırladılar.. Protokolde Cavidan Demirağ’ın, 2.5 ay yani haziran ayına kadar başkan olarak kalacağı, daha sonra ise başkanlığı Canan Sunay’a devrederek kendisinin Yüksek İstişare Kurulu Başkanı olacağı yazılıyor..
 
Ayrıca bu cumartesi yapılacak olan seçimdeki yönetim kurulu listesi de belirleniyor.. Daha sonra ise toplantıya katılanlar hep birlikte protokolün altına imza atıyorlar..

Hazırlanan bu protokolün resimlerini sizlerle paylaşıyor ve Mersin kamuoyu adına soruyoruz.. NEDEN 2.5 AY.?

Sivil toplum örgütlerinde 2.5 ay çok kısa bir süre.. Bu sürede ne olacakta Cavidan Demirağ görevi devretmek istemiyor.?

2.5 Aylık süreç içerisinde herhangi bir Avrupa Birliği projesi başlayacak, ya da başvurulmuş, fonu beklenen bir Avrupa Birliği projesi var mı.?
 
2.5 Aylığına görevde kalmaktaki bu ısrarın altında yatan gerçekler neler.?
 
GİŞKAD Başkanı Cavidan Demirağ daha önce CHP’den milletvekili aday adayı olmuştu.. CHP’de il ve ilçe seçimleri start almışken 2.5 aylık görev isteği siyasi bir beklenti gereği olabilir mi.?
 
Şimdi Dernekler Masası’nın yasalara uygun olmadan hazırlanan bu protokol ile ilgili nasıl bir işlem uygulayacağı merak konusu.!
Editör: Barış Köksal