Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve bazı eski yöneticilerin KCK soruşturması kapsamında ifadeye çağrılmasıyla ilgili olarak, "Kurumlar, kanunlarla verilen görevlerini yerine getirmelerinden dolayı suçlanırken, çok dikkatli olunması gerekir. Bu konu ve bütün bunların yaşanması Türkiye için gerçekten talihsizliktir ve üzücüdür" dedi.
 
Gül, Kanada Büyükelçisi John Holmes’in güven mektubunu sunmak üzere kabulünden önce gazetecilerin Fidan ve bazı eski MİT yetkililerinin ifadeye çağrılması ve sonrasında yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine sözlerine, "Herkesin büyük resme bakmasını isterim" diyerek başladı.
 
Türkiye’nin içinde bulunduğu bölgenin olağanüstü bir dönemden geçtiğine işaret eden Gül, bölgenin hiçbir zaman bu kadar sıcak bir ortam içerisinde olmadığını ifade etti.
 
Gül, Türkiye’nin çevresindeki ülkelerde olağanüstü gelişmeler yaşandığını yineleyerek, şöyle konuştu:"Lehte ve aleyhte olağanüstü değişiklikler oluyor. Bütün bunlar Türkiye’nin geleceğini, milli güvenliği, milli çıkarları yakından ilgilendirmekte. Böyle bir ortamda kanunlarla verilen yetkiler var. Kurumlar, kanunlarla verilen görevlerini yerine getirmelerinden dolayı suçlanırken, çok dikkatli olunması gerekir. Bu konu ve bütün bunların yaşanması Türkiye için gerçekten talihsizliktir ve üzücüdür. Ümit ederim herkes soğukkanlılığını korur ve her şey yerli yerine oturur."
 
BAŞBAKAN SORULARI YANITSIZ BIRAKTI
 
Başbakan Erdoğan, eski milletvekili olan gazeteci Yılmaz Öztuna'nın cenaze namazına katıldı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da dün vefat eden eski milletvekili olan gazeteci-yazar Yılmaz Öztuna için Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazına katıldı.
Başbakan Erdoğan, Kısıklı'daki evinden çıkarak cenaze namazının kılınacağı Fatih Camii'ne geldi. Avluda Öztuna'nın ailesine taziyelerini sunan Başbakan Erdoğan, daha sonra Cuma namazını kılmak için camiye girdi. Başbakan Erdoğan, Öztuna'nın yakınları ve vatandaşlar cenaze namazını kılmak için avluya çıktı.
 
Cenaze namazının ardından Başbakan Erdoğan, Dolmabahçe'de bulunan Başbakanlık Çalışma Ofisine geçti. Başbakan Erdoğan, camiden çıkışında gazetecilerin gündeme dair sorularını ise cevapsız bıraktı.
Editör: Barış Köksal