Haftanın olayı şüphesiz Kasımpaşalı Donk'un Beşiktaş maçındaki yaptığı işgüzarlık. Futbolcu ahlakından öte bir insan olarak yapılmaması gereken bir hareketti. Hakemin bu pozisyon için verdiği karar da bir o kadar tartışılan diğer konu. Burada hakem Barış Şimşek'i çok sert eleştirmek istemiyorum. Yüzyılda bir meydana gelen bir olaydı, anında karar vermesi gerekiyordu, bir şekilde o pozisyonda tutarsız da olsa bir karar verdi. Maçın ardından bunu hem kendisinin hem de MHK başkanının savunması da Beşiktaş camiasını kızdıran noktaydı. Şimdi Beşiktaş maçın tekrarı için başvurdu, sonucu merakla bekliyoruz. Bu tartışmaların gölgesinde Beşiktaş'ın kötü futbolunu tartışmak gerekirse, yine benzer şeyleri söylemek gerekecek. Olumlusuyla olumsuzuyla ilginç özellikler barındıran bir takım Beşiktaş, kendine ait standartları var ve bunu son haftalarda sık sık tekrarlıyor. Nedir o? Maça hızlı başlayıp skor olarak öne geçip daha sonra müthiş bir düşüşe geçiyorlar. Hem kötü oynamaya başlıyorlar hem de skor üretecekmiş gibi bir duruş sergilemiyorlar. Rakiplere de özellikle ikinci yarıda sık sık pozisyon verip puan kayıpları yapıyorlar. Lider Fenerbahçe'nin de tam 12 puan gerisine düştüler.

Liderin maçında da ilginç olaylar yaşandı. Fenerbahçe - Akhisar Belediyespor maçında sürpriz beklenmiyordu, ama maç içinde heyecan yüksek oldu. Kuyt'ın penaltı kaçırması, stoperin kırmızı kart görmesi sonucu forvet Bruno'nun onun mevkiisine geçişi ve oyundaki Fenerbahçe üstünlüğü... Lig Tv'de Uğur Meleke bir tespitini paylaştı. Geçen seneki Fenerbahçe - Akhisar maçında yine kadrosundaki stoper sıkıntısından dolayı Bruno stoperde oynamış. Aradan geçen 1 yılda Akhisar'ın yedek kulübesinde ikinci bir stoperinin bulunmayışı bir yönetim hatası olarak görülmeli. Fenerbahçe ise kadro genişliği konusunda ligin en iyisi. Hücumdaki alternatifleri de bol. Ersun Yanal sezon başından beri sürekli gerideyken 4 forvete dönüyordu, bu sefer öndeyken bu taktiğe döndü. Fenerbahçe de rahat bir galibiyet aldı.

Galatasaray kan kaybetmeye devam ediyor. Juventus maçının ardından morallerin yükselmesiyle birlikte ligde çıkışa geçmeleri bekleniyordu ama durum aynı. Kötü bir maç oynadılar, Mancini maç içinde 3-4 farklı sistem değişikliğine gitti. Son 10 dakikalık baskıdan da gol çıkmayınca Fenerbahçe'nin 11 puan gerisine düştüler. Mehmet Özdilek'in Galatasaray'a önlem olarak 3-5-2 dizilişini uygulaması da ligde örneğine neredeyse hiç rastlamadığımız bir durum...

Anadolu'nun iki şampiyon takımının karşı karşıya geldiği maçta Trabzon ile Bursa birer puanla sahadan ayrıldılar. Zaman zaman iki takımın oyun üstünlüğünü ele geçirdiğini gördük. Özellikle Trabzon daha ilk yarım saatte farkı açıp maçı bitirebilirdi, ama Henrique pek gününde değildi. Savunmalarındaki dengesizlik yüzünden 2 gol yediler. Bursaspor bu 2 gole aldanmayıp ilk yarıdaki kötü oyunu iyi analiz etmeli. Sadece savundular. Trabzon oyundan düşmeden önce hücuma hiç çıkamadılar. Bunda Batalla ve Pinto'nun da yokluğunu gözardı edemeyiz elbette ama artık Daum farklı bir yola sokmalı takımı...

Yükselişte olan takımlardan Gaziantep ve Karabük bu hafta da kazandılar. Sergen Yalçın'la 4'te 4 yapan Antep iyi bir hava yakaladı ve zor durumdan çıkmışa benziyor. Moraller yüksek. Elbet bir gün kaybedecekler, o zaman Sergen ilk ciddi sınavını verecek, neler olacak göreceğiz. Yendikleri takım olan Kayseri Erciyes'in kardeş takımı Kayserispor hocasını istifadan döndürdükten sonra galip gelmişti ama ardından düşüşe devam ettiler ve 3 maçı da kazanamadılar. Düşme hattından bir türlü çıkamadılar.

Tolunay Kafkas'ın takımı Karabükspor bir ara üst üste 7 maçta galip gelememişti, şimdi ise tam 7 maçtır kaybetmiyorlar. Son 4 maçlarını da kazandılar. Türkiye Kupası'nda Elazığspor'a kaybettiler ve bu hafta ligde Fenerbahçe ile karşılaşacaklar. Fenerbahçe'nin sert bir deplasmana çıkacağını söyleyebiliriz kesinlikle. Ligin düşüşteki ekiplerinden Çaykur Rizespor, Sivasspor'a deplasmanda mağlup oldu. Ligin gol kralı Aatif Chahechouhe (bu ismi ezbere yazabilecek kimse yoktur sanırım dünyada, Aatıf'ın kendisi bile yazarken zorlandığını söylemişti; ben de elbette kopyala - yapıştıra başvurdum.) 10. golüne penaltıyla imza attı. Bu sezon Sivasspor'a epey katkı verdi Faslı oyuncu.

Ve son olarak Elazığspor... Bu galibiyete ihtiyaçları vardı. Ligde en son galip geldiklerinde mevsim bile farklıydı, buna alışma sürecine girmişlerdi ama Antalyaspor'u 4-1 mağlup ettiler. Ama bir seriye ihtiyaçları var. Hala ligin dibindeler.
Editör: Barış Köksal