Finansbank’ın beşincisini düzenlediği “Anadolu Markaları Türkiye Geneli Büyük İşletmeler Tarım Kategorisi ödülünü Yummy Meyve Suları Gıda San.A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Öder,Finansbank Ticari Bankacılık Genel Müdürü Metin Karabiberin elinden aldı.. Ödül töreninde konuşan Finansbank Ticari Bankacılık Genel Müdürü Metin Karabiber, Anadolu’daki firmaların ekonominin lokomotif gücü olduğunu söyleyerek “Anadolu firmalarının markalaşması ülkemizin marka değerinin artmasını sağlayacaktır” dedi.
 
Finansbank’ın katkılarıyla Capital ve Ekonomist dergilerinin işbirliğiyle düzenlenen “Anadolu Markaları 2011” yarışması ödül töreni 13 Şubat Pazartesi akşamı gerçekleştirildi. Beşincisi düzenlenen yarışmada Manisa, Ankara, Antalya, İzmir, Bursa, Afyon, Eskişehir, Kütahya, Mersin, Kütahya, Konya, Çorum ve İstanbul olmak üzere 13 ilde ticaret, imalat, tarım ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren 18 firma ödül aldı.
 
Yarışmanın ödül törenine, Finansbank Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Metin Karabiber ile Ekonomist ve Capital Dergileri Yayın Direktörü Rauf Ateş’in yanı sıra iş dünyasının önemli temsilcileri katıldı.
 
“Kurumların markalaşma yolunda en büyük ihtiyaçları finansman”
Törende konuşma yapan Finansbank Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Metin Karabiber, Anadolu firmalarının Türkiye ekonomisindeki yerinin önemini şu sözlerle aktardı: “Anadolu firmalarının ülkemiz ekonomisindeki yeri çok büyük. İstanbul, ekonominin kalbi olarak algılansa da imalat, turizm, tarım ve ticaret alanlarında faal firmaların çoğunun konumlandığı Anadolu, ekonomimizin lokomotif gücüdür.”  Finansbank’ın müşteri portföyünün %65’inin İstanbul dışındaki firmaların oluşturduğunu sözlerine ekleyen Karabiber konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kurumların markalaşma yolunda en büyük ihtiyaçları finansman… Finansbank olarak müşterilerimizin finansman ihtiyaçlarına cevap veriyor, kaynaklarının yönetiminde onlara destek oluyor ve böylece markalaşma çabalarına katkıda bulunuyoruz.”
 
Ekonomist ve Capital Dergileri Yayın Direktörü Rauf Ateş ise şunları söyledi: “Anadolu’daki şirketlerin, belli bir düzeye geldikten sonra, biriktirdikleri güç ve sermayeyle, mutlaka markalaşmaya gitmeleri gerekiyor. Bu değişimi yapan Uzakdoğulu şirketlerden dünya markalarının çıkması da bize bir mesaj olmalı. Finansbank ile birlikte düzenlediğimiz bu ödülü, bu yolda önemli bir kaldıraç olarak görüyoruz.”
Editör: Barış Köksal