İbrahim Kızıl / ÇUKUROVAEXPRES
Sahra Cafe, Bar ve Restaurant her pazar gecesi sanatseverlere tiyatro keyfini bar ortamında yaşatmaya devam ediyor. Mersin’in en nezih eğlence mekânlarının başında yer alan Sahra alışılmış eğlence kültürünün dışında yeni bir eğlence kültürü yaratarak sanatseverleri eğlence dünyası ile buluşturmayı başardı.    
Her pazar gecesi Sahra’da sahne alan Tiyatro Mulanbu beş kişilik bir ekipten oluşuyor. Grubun oluşum fikrinin sahibi olan Umut Alagül, diğer arkadaşları ile birlikte üniversitede sürekli olarak oyunlar düzenlediklerini ancak bu oyunların karşılığını alamadıklarını kaydederek, grubun bir başka üyesi Volkan Güneri’nin ise düzenlediği bar partilerinin biletlerini kısa zamanda yüksek fiyatlardan sattığını ifade etti.    
Alagül, öğrencilerin sanata ilgi göstermemesini ve bar programlarına yoğun ilgi göstermesinin kendilerinde bir fikir yarattığını ifade ederek, “Avrupa’da ve Amerika’da bu türden bar stand-up gösterileri mevcut. Bizde Türkiye’de ve Mersin’de neden olması dedik. Daha sonra doğaçlamanın da bu oyunda yer almasına karar verdik ve oluşturduğumuz formatla birkaç prova yaptık baktık çok eğleniyoruz. Bizde bunu geliştirmeye karar verdik.”dedi.
Alagül, oyunlarını doğaçlama kuralları içerisinde oynamaya çalıştıklarını kaydederek grubu oluşturan arkadaşlarının zaten çok yakın arkadaş olduklarını ifade etti. Oyunları sahnelemeye başladıklarında müziğin eksik olduğunu hissettiklerini söyleyen Alagül, “Oyunlarımıza destek vermek amacı ile ve eksik kalan dokuyu doldurmak amacı ile gitaristimiz olan Nebii Şengezer’i de grubumuza dâhil ettik. ” şeklinde konuştu.
SEYİRCİ OYUNCU OLUYOR
Sahnede yirmidört farklı yapıda oyun oynadıklarını kaydeden Alagül, “Uydur uydurabilirsen, seyircinin bir günü, uzman, test-i izdivaç, doğaçlama şarkı, gerçek kesit ve mod alma gibi konularda seyirci ile etkileşime geçerek seyircinin bize söylediği birkaç kelimelik konuyu sahnede doğaçlama olarak oynuyoruz.” Diye konuştu.
Her pazar sahneye çıktıklarından dolayı sahnede her pazar farklı seyirci ile karşı karşıya kaldıkları için her hafta da farklı bir oyun sergilediklerini ifade eden Alagül, oyunların tamamının ön hazırlık olmadan yapıldığını kaydetti.
Oyunlarının seyirci odaklı olmasının sahne özlemi olan seyirciler tarafından çok büyük bir ilgi gördüğünü dile getiren Alagül, “Örneğin geçen hafta doğaçlama şarkı bölümünde seyirciden bir arkadaşını aramasını ve arkadaşının bir cümle kurmasını istedik oda bize bir cümle söyledi ve telefonda ki dinleyiciye o anda yazdığımız şarkıyı dinlettik” şeklinde konuştu.
HEM KARİYER HEM SANAT
Diğer grup üyeleri olan Ulus Tepebaş, Volkan Güneri, Faik Murat ve grubun müzisyeni Nebii Şengezer’in eğitim yaşamı da en az sanatsal yaşamı kadar ilgi çekiyor.  Arkeolog olan Ulus Tepebaş, Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisans yapıyor. Profesyonel olarak basketbol oynayan Tepebaş “Tiyatro benim için bir tutku” ifadeleri ile tiyatronun hayatında önemli bir yere sahip olduğunun altını çizdi. Kendisi için ne ifade ettiğini söyledi. Sosyolog olan Volkan Güneri ise sosyolog olmasının yanı sıra drama öğretmenliği unvanına da sahip. Grubun fikrinin ortaya çıkmasına neden olan Umut Alagül ise kimyager ve profesyonel tiyatrocu. Grubun en sempatik üyelerinden birisi olan Faik Murat Aslan ise halen Mersin Üniversitesi Fransızca tercümanlık bölümünde öğrenim görüyor.
Editör: Barış Köksal