Mersin merkez ilçe Akdeniz Belediye Başkanı Mehmet Fazıl Türk, sivil toplum örgütlerinin kenti ilgilendiren her konuda bir duruş sergilemesi gerektiğini belirterek, “Sivil toplum örgütlerinin olmadığı yerde demokrasi de yoktur” dedi.
 
Genel kurul sürecini tamamlayan Makine Mühendisleri Odası (MMO) ve Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Mersin şubelerinin yeni yönetimleri Mersin merkez ilçe Akdeniz Belediye Başkanı Mehmet Fazıl Türk’ü ayrı ayrı ziyaret ettiler. İlk ziyareti gerçekleştiren MMO Mersin Şube Başkanı Alper Turna ve Yönetim Kurulu üyeleri, Başkan Fazıl Türk ile asansör kontrol protokolünü de imzaladılar. Oda Mersin Şubesi olarak Genel Kurul sürecini tamamladıklarını, üç liste halinde girilen seçimin son derece demokratik biçimde geçtiğini söyleyen Başkanı Turna, yeni yönetim olarak kent yararına önemli işlere imza atacaklarını ifade etti. Yeni Yönetim Kurulu kadrosunun, hizmet üretebilecek bir yapıda olduğunu vurgulayan Turna, “Bu noktada kentimiz adına, Makine Mühendisleri Odası olarak sizlerin de desteğiyle güzel projelere imza atmak istiyoruz” diye konuştu.
 
Akdeniz Belediye Başkanı Türk de yeni yönetimi kutlayarak, sivil toplum örgütlerinin kent ve ülke adına son derece önemli olduğuna dikkat çekti. Demokratik yapılanmalarda, değişimlerin gerekli olduğunu dile getiren Türk, Mersin adına başarılar diledi. Asansör kontrol protokolüne de değinen Türk, şunları söyledi: “Göreve geldiğimizde, bu protokolü MMO ile biz başlattık. Bu konuda birlikte çalışmaktan son derece memnunum. Asansör Kontrol Protokolü ile belediyenin önemli bir görevini ve sorumluluğunu paylaşıyorsunuz. Bugüne kadar gerek belediyemizde görev yapan oda üyeleri ve gerekse asansör kontrollerinde çalışan meslektaşlarınız, görevlerini iyi bir şekilde yürütüyorlar. Biz de Akdeniz Belediyesi olarak, kendileri de istediği müddetçe Makine Mühendisleri Odası ile birlikte çalışmaya devam edeceğiz.”
 
Başkan Türk ve MMO Şube Başkanı Turna, daha sonra Asansör Kontrol Protokolü’nü imzaladılar. Protokole göre 1 yıl boyunca Akdeniz Belediyesi sınırları içerisinde bulunan asansörler, MMO uzmanlarınca incelenecek. Acil bakıma ihtiyacı olan asansörler kırmızı, bakım gerektirenler sarı ve sorunsuz olanlar da yeşil renkle kodlanacak. Kırmızı kodlu olan asansörlerin bulunduğu apartman yöneticileri, Akdeniz Belediyesi zabıta ekipleri tarafından bakım yaptırılması için uyarılacak. İhtiyacı olduğu halde bakım yaptırılmayan asansörlerin, bakım yapılana kadar kapatılması da söz konusu olacak.
 
Başkan Fazıl Türk, daha sonra EMO Mersin Şubesi’nin yeni yönetimini kabul etti. Türk’ün sivil toplum örgütlerine yakınlığıyla bilinen bir belediye başkanı olduğuna vurgu yapan EMO Şube Başkanı Seyfettin Atar, kamu kurumlarıyla işbirliğini arttırmayı hedeflediklerini kaydetti.
 
Yeni yönetime başarılar dileyen Türk ise EMO’nun Mersin’deki çalışmalarını takdirle karşıladıklarını söyledi. Türk, “Sivil toplum örgütleri, sadece kendi sorumluluklarındaki konularda değil, aksine kenti ilgilendiren her konuda bir duruş sergilemesi gerekir. Bu konuda Akdeniz Kent Konseyimiz, çok önemli çalışmalara imza atmaktadır. Akdeniz Kent Konseyi, gerektiğinde Akdeniz Belediyesi’ni de eleştirmelidir, sorunların çözümü noktasında öneri sunmalıdır. Sivil toplum örgütlerinin olmadığı yerde demokrasi de yoktur. Dünyanın hiçbir yerinde lütuf yoktur, aksine hak arama ve elde etme vardır. Ben bu anlamda tekrar yeni yönetiminizi kutluyor, başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Editör: Barış Köksal