Mersin'de bir büfeye girerek yaklaşık 6 bin lira değerinde sigara çalan hırsızlar, güvenlik kameralarınca saniye saniye görüntülendi.
 
Güvenlik kamerası görüntülerine göre; Çankaya Mahallesi İstiklal Caddesi Kırmızı Lacivert İşhanı'nda bir büfeye sabaha karşı saat 03.30 sıralarında giren 3 hırsız, önce etrafta keşif yaptı, ardından iş yerinin kilidini demir kesme makası ile kesti. Hırsızlardan biri içeri girerken, diğer ikisi etrafta gözcülük yaptı. Hırsızlar, yaklaşık 2 saat sonra kapısını açık bıraktıkları iş yerinden çaldıkları sigaralarla ortadan kayboldu.
 
İş yeri sahibi İzzettin Yıldırım, sabah saat 06.00 sıralarında bir komşusunun araması ile hırsızlık olayından haberdar olduğunu belirterek, "Apar topar iş yerine geldiğimde dükkanın kapısını açık gördük. İçeriye girip baktığımda soyulduğumu anladım. Yaklaşık 6 bin lira değerinde sigaram çalındı" dedi.
 
Güvenlik kamerası görüntülerini izlediğini ve hırsızların en az 3 kişi olduğunu ifade eden Yıldırım, sabah saat 03.30'da iş yerine gelen hırsızların 05.30'a kadar sürekli girip çıktıklarının anlaşıldığını dile getirerek, "En son 3 çuvalla iş yerinden çıkıyorlar. Sonra bir araba ile kaçıyorlar. Ben şunu söylemek istiyorum, bu 2 saat içinde hiçbir ekip buradan geçip iş yerinin açık olduğunu fark etmedi mi? Benim tek dileğim, bu kişilerin bir an önce yakalanması. Bu kadar işlek bir caddede böyle bir olayın olması gerçekten üzücü bir durum" diye konuştu.
 
Güvenlik kamerasını izleyen polisin şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattığı bildirildi.
Editör: Barış Köksal