İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda Mersin Valiliği'nin izin vermemesine rağmen Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) bugün Tırmıltepe Miting Alanı'nda düzenlemek istediği Nevruz mitingi nedeniyle yaşanan gerginlik devam ediyor. Sabah saatlerinden itibaren yoğun güvenlik önlemi alan polis, izinsiz kutlama yapmak isteyen gruplara izin vermiyor. Şevket Sümer Mahallesi'ndeki BDP Akdeniz İlçe Teşkilatı önünde toplanan yaklaşık 200 kişilik grup miting alanına gitmek istedi. Aralarında BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ile İl Başkanı Musa Kulu'nun da bulunduğu grubu polis dağılmaları konusunda uyardı. Daha sonra Milletvekili Kürkçü, polisle görüştü. Üç kez yapılan uyarılara rağmen dağılmayan gruba polis müdahale etti. Grubun taşla karşılık vermesi üzerine polis, gruba gaz bombası ve tazyikli suyla müdahalede bulundu. Polis müdahalesiyle dağılan kalabalık, küçük gruplara ayrılarak sokak aralarında korsan gösteriler düzenlemeye başladı. Polisin gaz bombasıyla müdahalesi sırasında BDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de gazdan etkilendi. Basın mensuplarına olay yerinde açıklama yapan Kürkçü, halkın ısrarla Nevruz'u bugün kutlamak istediğini, kendilerinin de halk istediği için burada olduklarını söyledi. "Halk istediği için biz bugün buradayız" diyen Kürkçü, polis müdahalesi sırasında atılan gaz bombasından etkilendiğini anlattı.
 
Siteler, Özgürlük mahallelerinde ara sokaklarda toplanarak Tırmıl Sanayi Sitesi yanındaki miting alanına gitmeye çalışan gruplar da, ara sokaklarda durdurularak dağıtılıyor. Özgürlük Mahallesi'nde miting alanına gitmek isterken durdurulan yaklaşık 200 kişilik grup, lastik yakıp yola barikat kurarak terör örgütü lehinde sloganlar atıp polise taş attı. Polis bunun üzerine gaz bombaları ve zırhlı araçlarla müdahale ettiği grubu dağıttı.
 
Öte yandan BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ile Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, BDP Mersin İl Başkanı Musa Kulu'nun da aralarında bulunduğu bir grup miting alanına girdi. Kısa bir oturma eyleminin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kürkçü, sorunun 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda olduğu gibi Nevruz'un da herkesin kutlayabileceği resmi bayram ve tatil ilan edilerek aşılabileceğini söyledi.
 
Mersin Emniyet Müdürlüğü'nün çeşitli noktalarda gruplara uyarıları sürerken, zaman zaman sokak aralarında toplanan gruplar polislere taşla karşılık veriyor. Polisin yoğun güvenlik önlemleri sürüyor.
Editör: Barış Köksal