Macit Özscan Spor Tesisleri'nde Teknik Direktör Nurullah Sağlam nezaretinde çalışmalara devam eden kırmızı-lacivertlilerde, sakat futbolcuların iyileşmesi moralleri yükseltti. Tunus Milli Takımı'nda oynayan Ben Yahıa'nın da bu akşam Mersin'e gelecek olması ayrı bir sevinç kaynağı oldu.
 
Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı ve Başkan Yardımcısı Abdi Kurt'un da izlediği antrenman öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Teknik Direktör Nurullah Sağlam, ligin ilk yarısında kazandıkları kredinin bitme sınırına geldiğini, bu nedenle yeniden kredi kazanmaları gerektiğini söyledi. Özellikle hafta sonu deplasmanda karşılaşacakları Gençlerbirliği maçının bunlardan biri olduğunu vurgulayan Sağlam, "Hava şartlarını da hesaba katarak gerekli mücadeleyi yapıp oradan istediğimiz sonucu alarak dönmeye çalışacağız. Rakibimizin farklı özellikleri var. Bunlara gerekli tedbirleri alıp oradan istediğimizi alacağız. Şu anda ligde ciddi kadrolara sahip takımlar ile diğer takımlar arasında 2-3 puan fark var. Bu ligin en az bütçesiyle kurulan ekiplerinden biri olmamıza rağmen kötü durumda değiliz. Bundan sonraki 9 hafta bizim adımıza farklı bir başlangıç olmalı ve kendimiz gibi oynamalıyız. Sakatların dönmesiyle bunun öyle olacağına inanıyorum" dedi.
 
Sakat oyuncuların düzelme aşamasında olduğunu, ama fizik olarak belli eksiklikleri bulunduğunu kaydedenr Sağlam, "Şu anda 4-5 kişi bu sınırda. Net bir şey söylemek için erken olur. Ama maçtan önce durumları netleşecek" diye konuştu. Tunus Milli Takımı'nda yer alan Ben Yahia'nın yarın takıma katılmasını beklediklerini dile getiren Sağlam, sarı kart cezalısı kaleci Sehiç ve Bueno'nun Gençlerbirliği maçında yer alamayacağını belirtti.
 
Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı da Gençlerbirliği maçının zor ve önemli olduğuna işaret etti. Gerek sakatlıklar gerekse şanssızlıklar nedeniyle zor bir dönemden geçtiklerini belirten Kahramanlı, "Mersin İdman Yurdu, her zaman zoru başaran bir takım olmuştur. Biz oyuncularımıza ve hocamıza güveniyoruz. Bu hafta moralli ve hırslıyız. Başkentten puanlarla döneceğiz, dönmek zorundayız. Çünkü buna ihtiyacımız var" diye konuştu.
Editör: Barış Köksal