Öğle saatlerinde Mersin Devlet Hastanesi önünde toplanan KESK Mersin Şubeler Platformu üyeleri, sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar kortej şeklinde yürüyüş yaptı. Yürüyüşte bazı sendika üyelerinin trafikte araçları sağa ve sola yönlendirip kendilerinin yürümesi için yol açması ise, dikkatlerden kaçmadı. Yürüyüşte polis güvenlik önlemi alırken, hiçbir müdahalede bulunmadı. 

Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı'nda KESK Mersin Şubeler Platformu adına açıklamalarda bulanan KESK Dönem Sözcüsü Selman Günbat, Gezi Parkı protestolarındaki müdahalelerin insanların can güvenliğini ortadan kaldıran bir duruma geldiğini iddia ederek, "Hedef gözeterek yapılan polis saldırılarında, önemli bir kısmı ağır olmak üzere yüzlerce yurttaş yaralanmıştır. Binlerce insanımız gözaltına alınmıştır. Konfederasyon olarak olaylara karşı bugünden itibaren tüm ülkede, işyerlerimize siyah kurdele ve siyah giysilerle gideceğiz. İş yerleri önünde halkın can güvenliğini, düşünce, ifade ve eylem hakkını yok sayanların vahşetini kınayan basın açıklamaları yapacağız" dedi.
Ayrıca yarın iş bırakma eylemi yapacaklarını da söyleyen Günbat, tüm emek ve demokrasi güçlerini eylemlerine davet etti. Üyeler, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.
Editör: Barış Köksal