Edinilen bilgiye göre, bölücü başı Abdullah Öcalan'ın yakalanma yıl dönümünü bahane edip dün bazı mahallelerde sokak gösterileri düzenleyerek polisle çatışan bölücü örgüt yandaşlarına yönelik gün boyu devam eden operasyonlarda 13 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan Mehmet B. ve Cebrail A. adlı şüphelilerin verdiği bilgiler doğrultusunda dün gece Hal Mahallesi'nde bir eve operasyon düzenleyen Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, evin çatısında bir poşete gizlenmiş halde 13 adet el yapımı bomba ile havai fişek rampaları ele geçirdi. Kola kutuları içinde demir parçaları, bilye ve çivilerle güçlendirilerek hazırlandığı belirlenen bombalar, incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.
 
Dünkü çalışmalar sırasında Şevket Sümer Mahallesi'ndeki bir başka evin çatısında da eylemlerde kullanılmak üzere hazırlanmış çok sayıda molotofkokteyli ele geçirildiği belirtildi.
Mersin'de 13 Şubat tarihinde, yine Hal Mahallesi'nde bölücü yandaşlarınca kullanıldığı belirlenen bir evde 27 adet el yapımı bomba ile bomba yapımında kullanılmak üzere hazırlanmış bol miktarda malzeme ele geçirilmişti.
Editör: Barış Köksal