Mersin'de son yapılan KCK operasyonlarını protesto etmek isterken polisin müdahalesi ile gözaltına alınan 36 kişi, adliyeye sevk edildi.
 
Dün KESK tarafından düzenlenen ve bazı sivil toplum örgütü temsilcileriyle siyasi partilerin de destek verdiği eylemde, polisin müdahalesi ile gözaltına alınan ve aralarında sendika yöneticilerinin de bulunduğu 36 kişinin emniyetteki işlemleri bugün tamamlandı. Aralarında kadınların da bulunduğu 36 kişi, çevik kuvvet otobüsleriyle götürüldükleri Mersin Devlet Hastanesi'nden alınan doktor raporlarının ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin adliye binasına getirilişi sırasında dışarıda toplanan kalabalık da slogan atıp alkışla tempo tutarak gözaltındakilere destek verdi.
 
Öte yandan şahısların adliyeye getirilişi öncesi adliye binası önünde toplanan kalabalığa hitap eden CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, dünkü eylemin daha öncekilerden hiçbir farkı olmadığını belirterek, "Yine demokratik kitle örgütleri 'baskılara, zulme, haksız tutuklamalara, savaşa hayır' dediği gibi, dün de böyle bir eylem planlamıştı. Daha öncekilerden ne farkı vardı? Hiçbir farkı yoktu. Peki ne oldu da polis birden bire tavır değiştirdi ve eylemcilere müdahale etti? Bütün sorun bu sorunun cevabında yatıyor. Çünkü hükümetin artık sokağın sesine bile tahammülü kalmadı" dedi.
Editör: Barış Köksal