Gül, AK Parti Mersin İl Başkan Yardımcısı Hidayet Şeker ve bir grup partili ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, İl Genel Meclisi'nin 2011 yılında gerçekleştirdiği hizmetler ve 2012 yılı yatırım programı hakkında bilgiler verdi. İl Genel Meclisi'nin 2011 yılında 36 milyon 342 bin 182 liralık yatırım yaptığını kaydeden Gül, bu yatırımlarla 660 projenin bitirilip köylerin hizmetine sunulduğunu ifade etti. 2012 yılı yatırım programına da 20 milyon 482 bin liralık kaynak ayrıldığını dile getiren Gül, buna ilaveten Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın katkılarıyla Mersin'in kırsal alt yapı harcamalarında kullanılmak üzere Maliye Bakanlığı'ndan ek olarak 5 milyon lira daha kaynak gönderildiğini, bu kaynağın da 2012 yatırım programında olmayan köylerin ihtiyaçlarında kullanılacağını söyledi.
AK Parti olarak hizmet sevdası ile yola çıktıklarını, bunu da yapmış oldukları hizmetlerle gösterdiklerini belirten Gül, vermiş oldukları sözleri bir bir yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, "İnşallah bu hizmetlerimizle tanışan insanlarımız, inanıyorum ki bu hizmetleri nereden aldıysa oraya da desteğini sonuna kadar verecektir. Biz Mersin'in refah seviyesini yükseltme noktasında hareket ediyoruz. Ben şunun altını çizmek istiyorum; Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu tarihten itibaren bu kaynaklarımız zaten vardı ama bu köylerimize bu hizmetler yıllardır gitmiyordu. AK Parti iktidarı döneminde köylerimiz bu hizmetlere kavuşmuştur. 2004'ten öncesine baktığınızda bu kaynakların bu kadar Mersin'e gelmediğini, Mersin'deki köylerimizin bu hizmetlerden zerre kadar nasibini alamadığı görüyoruz. İşte o yüzden diyoruz ki, bu hizmetlerin sahibi AK Parti'dir ve biz bunlara sahip çıkmaya gayret edeceğiz. Tabi şu anda CHP ve MHP'nin İl Genel Meclisi'nde bir koalisyonu var. Onların sadece meclisteki koalisyonu orada değil, aynı zamanda basına deklare edilmeyen Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde de koalisyonları söz konusu. MHP ile CHP koalisyon yapmadan önce Büyükşehir'de İmar Komisyonunda 4 tane CHP meclis üyesi, 1 tane AK Parti, 1 tane BDP ve 1 tane de MHP meclis üyesi vardı. Ne zaman ki İl Genel Meclisi'nde koalisyon gerçekleşince basına deklare edilmeyen ama Büyükşehir Belediyesi'nde ortaklıkları sağlanan bir pozisyon oldu. Bu da daha sonra aynı komisyonda yapılan değişiklikle MHP'nin 1 olan meclis üyesi sayısı ikiye çıkarılmıştır. Dolayısıyla bu gizli olan ortaklık Büyükşehir Belediyesi'nde ilan edilmemiştir. O yüzden Mersin Büyükşehir'de yapılan hizmetlerin ortağı MHP'dir ve birlikte hareket etmektedirler. Biz bunun kamuoyu tarafından da bilinmesinden yanayız" dedi.
 
İl Genel Meclisi olarak mevcut bütçenin zerresine kadar kamuoyu ile paylaşmak suretiyle nereye harcandığını, neler yapıldığını tek tek ifade ettiklerini vurgulayan Gül, sözlerine şöyle devam etti; "Bu hassasiyeti, bu açıklamaları aynı zamanda Büyükşehir Belediyesinden de bekliyoruz ve diğer ilçe belediyelerinden de bekliyoruz. Ama ne yazık ki tablolara baktığınız zaman, biz bu kaynakları yerinde harcarken Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin MESKİ ile birlikte yıllık bütçeleri 700 milyon lira civarında. Yani yılda Mersin'in 700 milyon liralık kaynağı var ama hizmetlere baktığımızda gözle görülür bir şey yok. Peki Mersin Büyükşehir Belediyesi sadece bununla mı yetinmiş? Hayır. En son Mersin'de çıkan bir gazetede Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin 10 milyar 519 milyon lira borcu olduğu belirtilmiş. Bu ne demektir? Mersin Büyükşehir Belediyesi her yıl 700 milyon lira bütçesi olmasına rağmen üstüne de 800 milyon lira borçlanmış demektir. 13 yıldır Mersin borçlanmış. Bunun halk diliyle diğer manası, 'ben size 100 tane koyun versem bunu kaybetmeden güdün, yerinde harcayın desem, siz her yıl vermiş olduğumuz 100 koyunu kaybediyorsunuz, bir 100 koyun da borçlanmak suretiyle Mersin'i borç batağının içine sokuyorsunuz' demektir. Ve bu 13 yıldır devam etmiş. İnşallah Mersin Büyükşehir Belediyesi ve diğer belediyeler olmak üzere Mersin'de AK Parti iktidarına kavuştuğunda, kaynaklar yerinde harcanacak ve her yıl basına hesabını vermek suretiyle hangi hizmeti yaptığımızı ifade edeceğiz. Aynı zamanda bu borçlanmaya da bir son verip Mersin'in önünü açmaya gayret edeceğiz."
Editör: Barış Köksal