AK Parti Toroslar İlçe Başkanı Babalıklı, hizmetleri yerinde incelemek üzere ilçe yönetimi ile birlikte Soğucak Belediyesi’ni ziyaret etti. Belediye Başkanı İsmet Hasancıoğlu ve belde halkı tarafından karşılanan Babalıklı, Soğucak Belediyesi’nin Başkan Hasancıoğlu’nun, beldeye sosyal, kültürel ve alt yapı alanında yaptığı hizmetlerle örnek bir belediye olduğunu vurguladı. Hasancıoğlu’na teşekkür eden babalıklı, “Toroslar halkı bize de görev verdiği takdirde, Toroslar ‘AK Belediyecilik’ hizmet anlayışını görecektir. Mersin halkı AK Parti’yi iktidara getirdiği takdirde, Soğucak beldesinde olduğu gibi bizim çalışmalarımızdan da memnunluk duyacaklar” dedi.
 
Belediye Başkanı Hasancıoğlu da ziyaretten onur duyduğunu belirterek Babalıklı ve ilçe yönetimine teşekkür etti. Babalıklı ve ekibiyle birlikte Soğücak beldesini gezerek, beldede yapılan ve yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi veren Hasancıoğlu, ”Göreve geldiğimizde belde mezarlığı düzensiz ve yetersiz durumdaydı. Gerekli çalışmalar ve çevre düzenlemesi yaparak belde mezarlığımızı yeniledik. Belde halkının sivrisinekten şikayetleri vardı ve sinekle mücadele dumanlama yapılarak sinekleri kovma çalışması yapılıyordu. Biz bu konuya köklü çözüm ürettik. Batıklıkları tespit edip ilaçlamalar yaptık, akar sular ve dereleri ilaçladık ve sineklerin kökünü kuruttuk. İlaçlama çalışmalarımız periyodik olarak yıl boyu devam edecek” diye konuştu.
 
Özelikle yaz aylarında beldeyi tercih eden insanların sosyal alanlarını genişlettiklerini de ifade eden Hasancıoğlu, gençlerin hoşça vakit geçirebilecekleri bir kafeterya yaptıklarını kaydetti. Mevcut iki parkın dışında Şehit İshak Parkı’nı yaparak, üçüncü parkı da belde hizmetine sunduklarını aktaran Hasancıoğlu, “Çevre düzenlemesinde önemli adımlar attık. Yaklaşık 10 kilometre parke taşıyla yol düzenlemesi yaptık. Gerekli olan yolarımıza parke taşı döşemelerimiz devam edecek. Kış şartlarında erozyona uğrayan yolarımızın tadilat ve onarım çalışmalarına başladık. Bakanımız Zafer Çağlayan’ın katkılarıyla yeni bir çevre temizlik aracı belde hizmetine sunulmuştur. Bu katkılarından dolayı Bakanımıza teşekkür ediyorum. Belde halkı bizden memnun, biz de belde halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz”ifadelerini kullandı.
Editör: Barış Köksal