Silifke'de ilköğretim okullarına yönelik "Kültürel Mirasımızı Koruma Eğitim Seminerleri", Silifke Belediyesi ve Arkeo-Sev İşbirliği İle Atatürk İlköğretim okulunda başladı.
 
İlköğretim çağı çocukları arasında, "Arkeolojik Kültürel Değerlerin Korunması" başlığı altında, insanlık geçmişine ait tarih ve kültür varlıklarının tanınması ve korunması bilincinin geliştirilmesini amaçlayan kampanya kapsamında Atatürk İlk Öğretim Okulu öğrencilerine, Cennet ve Cehennem Obrukları, Jüpiter Tapınağı, Astım Mağarası, Uzuncaburç-Olba ören yeri, Hamamlar, Ayetekla, Silifke Kalesi, Tokmar Kalesi, Liman Kalesi gibi binlerce yıllık tarihi doku tanıtıldı.
 
16 Şubat-16 Mayıs 2012 tarihleri arasında gerçekleşecek olan seminer çalışmaları, Arkeo-Sev gönüllü eğitmenleri ile öğretim üyesi arkeolog Lütfiye Clarke, Kültür Bakanlığı'ndan emekli Hayati Eker ve öğretmen Göktürk Tolga Togay tarafından yürütülüyor.
 
Arkeolojik kültür varlıklarının değerlerini tanıtma ve arkeolojik tahribata karşı koruma bilincini geliştirme amacı taşıyan bu eğitim seminerleri, gönüllü eğitmenler tarafından, Atatürk İlköğretim Okulu dışında 4 okulda daha verilecek.
 
Seminere katılan öğrencilere sertifikalarını ise Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, Silifke Belediye Başkan Vekili Halil Gür, Milli Eğitim Müdürü Musa Aydın, Şube Müdürü Cemalettin Turan, Recep Şeker ve Okul Müdürü Cemalettin Evren tarafından verildi.
Editör: Barış Köksal