Türkiye Finans, Ekonomist ve Capital tarafından düzenlenen ‘Anadolu Markaları 2012’ yarışması sonuçlandı. Kobi ve büyük işletmeler kategorisinde düzenlenen yarışmaya 164 firma başvurdu. 1 Haziran - 7 Kasım tarihleri arasında başvuruların yapıldığı yarışmada jürinin oyları ile belirlenen başarılı markalara ödülleri İstanbul’da verildi. Arbella markasının üreticisi Durum Gıda yarışmada büyük işletmeler tarım kategorisinde üçüncülük ödülünü aldı.

Anadolu illerinde markalaşma stratejisini başarıyla yöneterek rekabette farklılaşan firmaların ödüllendirildiği yarışmada Durum Gıda ödül aldı. Şirket adına ödülü alan Durum Gıda Genel Müdür Yardımcısı Gülçin Arslan Hazar aldıkları ödülün kendilerini onure ve motive ettiğini söyledi. Arbella markası ile 2008 yılında tüketicilerle buluştuklarını ve kısa sürede yüzden fazla ülkeye ihracat gerçekleştirme başarısı gösterdiklerini ifade eden Hazar şunları söyledi;

‘2008 yılında Arbella markası ile makarna ve irmik üretmeye başlayan şirketimiz kısa sürede gerek iç piyasa gerekse dış piyasada kalitesi ile tüketicinin beğenisini kazandı. Arbella markamızı dünya ülkelerinin tamamına yakınında tescil ettirdik. Dünyanın en büyük üreticileri içinde yer alıyoruz. Dünyanın dört bir tarafında makarnamız tüketilmekte ve tercih edilmekte. Hedefimiz önümüzdeki 10 yıl içinde dünyanın en çok bilinen markaları arasına girmek. Bu hedef doğrultusunda gerek markamıza ve ürünlerimize gerekse pazarlama alanımıza büyük yatırımlar yapmaktayız. Bu temelde kısa sürede önemli bir noktaya taşıdığımız markamızın, bunun için büyük özveriyle çalışan ekibimizin başarılarının seçkin jüri üyeleri tarafından değerlendirilerek ödüllendirilmesi bizi onurlandırmış ve motive etmiştir.

Editör: Barış Köksal