“İstihdam oranlarına bakıldığında Mart 2013 itibariyle Mersin, Türkiye genelinde yüzde 1,9’luk payı ile 10. sırada yer alıyor. Kentin istihdamın en fazla olduğu iller sıralamasında ilk 5’e girmemesi için önündeki tek engel, var olan imkanların kullanılmamasıdır” dedi.

Gürsoy, yaptığı açıklamada, kentin her bölgesinde ticari imar izni bekleyen alanların olduğuna dikkat çekerek, bu alanların değerlendirilmediğini, gerekli izinlerin verilmeyerek Mersin’in gelişiminin önünün kesildiğini savundu. Mersin’in her sektörden yatırımcının ilk tercih nedeni olduğunun altını çizen Gürsoy, "Mersin jeopolitik konumu nedeniyle tüm yatırımcıların cazibe merkezi. Ama yerel aktörlerin kentin üzerindeki engellerin kaldırmaması, ticaretin önünü açmaması nedeniyle büyük yatırımcılar Mersin’den uzaklaşıyor. Ticari yatırım imarı verilmemesi nedeniyle yaklaşık 3 yıldır hastane yatırımı yapmak için bekleyen yatırımcı, otomobil yatırımı yapmak için arsa almış fakat imar izni alamayan yatırımcılar, 4 tane 5 yıldızlı otel yatırımı yapmayı bekleyen yatırımcılar ve daha birçok sektör yatırımcısı Mersin’de yatırım yapma imkanı bulamıyor. Yatırımcılar artık yatırımlarından vazgeçme noktasına geliyorlar. Yatırımcılar, yerel yönetimler tarafından askıya alınan konuyu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na taşıyarak destek isteyecekler" ifadelerini kullandı.
Yeni ticari yatırım alanları açmak yerine var olan esnafın geçim kaynağının da elinden aldığını ileri süren Gürsoy, şöyle devam etti; “Yerel aktörler sadece kent merkezilerine alışveriş merkezi yapılmasına müsaade ediyor. Yapılan bu hata sayesinde yıllar önce Çamlıbel esnafı feda edilmişti. Çamlıbel’in yeniden eski günlerine dönmesi için de çaba gösterilmedi. Esnaf kaderine terk edildi, yani işsizliğin katlanarak artmasına izin verildi. Yerel yöneticiler, bu duyarsızlıklarını daha ne kadar devam ettirecek? Siyasi çekişmelerin sona ermesi, sadece kentin ve kentlilerin düşünülerek adımların atılması için daha ne kadar bekleyeceğiz? Mersin, bu soruların cevaplarını bekliyor.” 
Editör: Barış Köksal