Mersin'in Erdemli ilçesinde bilimsel araştırmalarda kullanılan ağaçların portakallarını çaldıkları iddia edilen 3 kişi yakalandı. Yöresel adıyla "Yılanyastığı" adıyla bilenen otlardan toplamak için Kahramanmaraş'tan geldiklerini ileri süren zanlıların topladığı otların altından yaklaşık 450 kilogram portakal çıktı.
 
Edinilen bilgiye göre, Erdemli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri Kahramanmaraş plakalı kapalı kasa kamyonetin Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu'nun çevresinde şüpheli olarak görüldüğü ihbarını aldı. Polislerin çevreye yaklaşması üzerine zanlılar araçlarına binerek kaçmaya başladı. Mersin istikametine doğru giden araç yaşanan kovalamacanın ardından polis tarafından durduruldu. Kamyonetin arka kapağını açan polis bilimsel araştırmalarda da kullanıldığı belirtilen ağaçlardan toplanan portakallarla karşılaştı. Olayla ilgisi bulunduğu öğrenilen M.K.(40), A.A.(35) ve A.A. (24) ifadeleri alınmak üzere gözaltına alındı.
 
"Yılanyastığı" ya da "Tirşik" yöresel adıyla bilenen otlardan toplamak için geldiklerini ileri süren zanlıların topladığı otların altından yaklaşık 450 kilogram portakal ile kasaya dökülmüş limon çıktı.
 
Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu'ndan gelen bir ekip portakalları teslim alarak, istasyona geri götürdü.
 
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Editör: Barış Köksal