Meryem öğretmenin fotoğrafının güller ve karanfillerle süslendiği törene, Okulun Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Aycan Aktürk, Eğitim Koordinatörü Esat Ergün, tüm öğretmenler ve öğrencilerin yanı sıra Meryem öğretmenin oğulları Onur ve Kıvanç Özütok ile okuldan daha önce mezun ettiği öğrenciler de katıldı.
 
Lise Müdürü Mahir Karaca, törendeki konuşmasında, "Onunla aynı okulda okuduk, aynı okulda görev yaptık. O, geride sadece iki evlat değil, yüzlerce evlat bıraktı. O öğrencilerini canı gibi severdi, ruhu şad olsun. Hepimizin başı sağ olsun, onu hiçbir zaman unutmayacağız" dedi.
 
Okuldan daha önce mezun ettiği öğrenciler adına konuşan ve halen Adana Anadolu Lisesi’nde eğitim gördüğünü belirten bir öğrenci ise, "Bugün Matematikte ne biliyorsam, temelini ondan öğrendim" dedi.
 
Gözyaşlarına hakim olamayan öğrenci onu çok sevdiklerini belirterek, konuşmasını güçlükle tamamladı.
 
Bu arada, açılan taziye defterine ise oğulları, öğrencileri ve meslektaşları Meryem öğretmene duydukları sevgi ve saygıyı ifade ederek, onu hiçbir zaman unutmayacaklarını yazdılar.
Bu arada, hayat dolu kişiliğiyle tanınan Meryem Öğretmenin kalp hastası olduğunu bilmedi, kalp krizi geçirmeden bir gün önce okul servinde bir meslektaşına, "Göğsümde bir sıkıntı, sırtıma doğru vuran bir ağrı var. Doktora gittim, hiçbir şeyimin olmadığını söyledi" dediği öğrenildi.
Editör: Barış Köksal