Başkan Metin Taylancı, Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala, çarşı pazardaki hareketliliği fırsat bilen korsan satıcıların, merdiven altında üretilen sağlıksız şekerleri ve çikolataları markalı ürünlerin yarı fiyatına piyasa sürerek haksız kazanç elde etmeye çalışırken, vatandaşların sağlığını da hiçe saydıklarını söyledi.

Özel günlerde satışların da yoğun olmasıyla bayramı fırsata çevirmek isteyenlerin olduğuna dikkat çeken Başkan Taylancı, “Merdiven altı üretim hem sağlıksız, hem de haksız rekabete yol açıyor. Benim kayıtlı esnafımın sattığı ürün elinde kalırken, sağlıksız şartlarda, izinsiz üretilen şeker ve çikolatalar ile tatlılar piyasada cirit atıyor. İnsan sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olmasına rağmen ucuz diye rağbet gören bu markasız, kalitesiz şeker ve çikolatalar, özellikle de çocuklarımızda gıda zehirlenmelerine yol açabilir. İnsan sağlığı bizim kayıtlı esnaf ve sanatlarımız için de çok önemli.


Bayramınızın zehir olmaması, ağız tadıyla aileniz, akrabanız ve dostlarınızla mutlu bir bayram yaşamak istiyorsanız, lütfen güvenmediğiniz, kalitesiz ve markasız merdiven altı imal edilen şeker ve çikolatalardan almayın. Az alın, ama markalı, imalathane izin belgesi olan, merdiven altı olmayan güvenilir ürün alın. Tatilde, ailenize ve misafirlerinize kabus yaşatmayın” dedi.

Taylancı, vatandaşların can güvenliğini tehlikeye atabilecek bu ürünlerin satışının engellenmesi konusunda başta belediye zabıtaları ve ilgili denetim yapan kurumların, yapacakları yoğun çalışmalarla korsan satıcı ve merdiven altı ürünlere fırsat vermeyeceklerine inandığını da sözlerine ekledi.
Editör: Barış Köksal