Alınan bilgiye göre; Sabancı Merkez Camisi'nde temizlik işçisi olarak çalışan Mehmet T. (45) ve bir iş hanında bekçilik yapan Mehmet Ali İ. (46), eşi inşaatlarda çalışan evli 2 çocuk annesi 40 yaşındaki Kader H. ile 2 yıl önce para karşılığında ilişkiye girmeye başladı. İddiaya göre, Mehmet T. ve Mehmet Ali İ., 5 TL karşılığında ilişkiye girdikleri Kader H.'nin ilköğretim 7. sınıf öğrencisi olan kızı F.H. (13) ile de ilişkiye girmek istedi. Anne Kader H. ise bu teklifi kabul etmedi ve teklif edilen parayla sadece kızına dokunulmasına izin vereceğini dile getirdi. İddiya göre, kızla baş başa kalan Mehmet T. ve Mehmet Ali İ., küçük kıza cinsel istismarda bulundu.
 
Olayın ardından şiddetli karın ağrısı şikayetiyle 2 Kasım 2011 tarihinde hastaneye kaldırılan F.H.'nin 26 haftalık hamile olduğu ortaya çıktı. Devlet F.H.'yi koruma altına alırken, olayla ilgili anne Kader H. ile küçük kıza cinsel istismarda bulunduğu öne sürülen Mehmet T. ve Mehmet Ali İ. gözaltına alındı ve konu yargıya intikal etti.
 
Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasına devlet koruması altındaki F.H. psikolog eşliğinde katılırken, küçük kızın doğum yaptığı belirtildi, ancak bebeğin cinsiyeti açıklanmadı.
 
"BENİMLE ZOR KULLANARAK İLİŞKİYE GİRDİLER"
Mahkemede F.H.'nin doğum yaptığını ve bebeğin DNA testinin sanıklarla uyumlu olmadığını belirten rapor okunurken, ifadesi alınan F.H. ise annesi ve kendisine cinsel istismarda bulunan her iki sanıktan da şikayetçi oldu.
 
Kendisini sanıklarla annesinin tanıştırdığını, olay yüzünden okulu bırakmak zorunda kaldığını anlatan F.H., "Her iki sanık da benimle ilişkiye girdi. Annem bu iki sanık ile görüştürdü, başka kimseyle görüştürmedi. Mehmet T. bazen zor kullanıyordu. Annem bunlardan zarar gelmeyeceğini söyledi. Başka kimseyle ilişkim olmadı" dedi.
 
Bebeğin kimden olduğu yönündeki soru üzerine F.H., daha önceki duruşmalarda olduğu gibi, "Çocuk, Mehmet T.'den olmuştur" dedi ve bu ifadesinde ısrar etti.
 
"KIZIMI FUHUŞA SÜRÜKLEDİĞİM İÇİN PİŞMANIM"
İlk duruşmada küçük kızın başka kişilerle de cinsel ilişkiye girdiğini öne süreN F.H.'nin avukatı ise, "F.H., kendisine tecavüz eden başka kişilerin olduğunu da söylüyor. Annesinin korkusundan anlatamıyor" demişti. Hakkında 29 yıla kadar hapis cezası istenen anne Kader H., geçen celsede verdiği ifadede kızını fuhuşa sürüklediği için pişman olduğunu belirterek, "Kızımı yanımda gezdirmek amacıyla götürdüm, cinsel amaçlı değil. Kızım da cinsel ilişkiye girmeyi istiyordu. Sadece Mehmet T. ile cinsel ilişkiye girdi. Cahillik ettim" ifadelerini kullandı.
 
"HAYATIM BOYUNCA KENDİMİ AFFETMEYECEĞİM"
'Cinsel istismar' suçundan 15 yıla kadar hapsi istenen sanıklardan cami görevlisi Mehmet T., küçük kız ile cinsel ilişkiye girdiğini itiraf etti. Sabancı Merkez Camisi'nde temizlik görevlisi olduğunu ifade eden Mehmet T., "Kader H. ile 1.5 yıl önce tanıştım. Cinsel ilişkiye girdik. Annesiyle gelen F.H. ile de ilişkiye girdim. Kaç kez birlikte olduk hatırlamıyorum. İlişkiye girdiğimizi annesi de biliyordu, çünkü annesi yanımızdaydı. Kendilerine ilişki için para da verdim. Çok pişmanım. Kızın yaşının küçük olduğunu bilmiyordum. Zor kullanmadım, rızasıyla oldu. Hayatım boyunca kendimi affetmeyeceğim" diye konuştu.
 
RAPOR BEKLENECEK
İşhanı bekçisi Mehmet Ali İ. İse, suçlamayı kabul etmedi. F.H.'nin annesiyle cinsel ilişkiye girdiğini ancak F.H.'yi ise sadece kızı gibi yanaklarından öptüğünü belirten sanık, "Asla cinsel ilişkiye girmedim" diye konuştu.
 
Sanık avukatlar, DNA testinde bebeğin müvekkillerine ait olmadığını belirterek, tahliyelerini talep etti. Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verip, F.H.'nin beden ve ruh sağlığıyla ilgili raporun beklenilmesi ve ileriki günlerde küçük kızın kendisine cinsel istismarda bulunan başka kişilerin olup olmadığı yönünde ifade verebileceği düşüncesiyle duruşmayı erteledi.
Editör: Barış Köksal