Fenerbahçe'de mucize tedavileri ile tanınan eski kulüp doktoru Ertuğrul Karanlık, omzundaki sakatlığın tedavi şekli için kararın Volkan'a bırakılmasının hatalı olduğunu söyledi.

F.bahçe'nin eski kulüp doktoru Ertuğrul Karanlık,Volkan Demirel'in omuzundaki sakatlığı değerlendirirken, "Volkan ve kulüp doktorları kendilerini ateşe atıyorlar" dedi.

Volkan'ın durumunun ciddi olduğunu ve tedavi olarak cerrahi müdahale öngörülüyorsa yapılması gerektiğini söyleyen Karanlık, doktorların böyle bir durumda kararı futbolcuya bırakmasını hatalı bulduğunu söyledi. Karanlık şöyle konuştu:

"Vücuttaki en zor, en komplike eklemdir omuz. Kol başı büyüktür ve yerleştiği yer küçüktür, kol başının tutulmasını kaslar sağlar. Bu yüzden omuz çıkmalarında kaslar zarar gördüyse kendiliğinden iyileşme şansı çok azdır. Ben raporları ve MR'ı görmedim ama bir doktor omuz sakatlığında ameliyat kararı veriyorsa ve bu sporcunun 4-6 ay sahalardan uzak kalabileceğini açıklıyorsa bu sakatlık çok ciddidir. Bu tür sakatlanmalarda bu şekilde kararlar alınıyorsa bu kişinin bünyesiyle alakalı olmamalıdır, böyle bir sakatlık kimin başına gelirse gelsin bu kadar ciddi bir boyutta ise tıbbi müdahale şarttır.

"DOKTOR KARAR VERMELİ"

Eğer bu sakatlığın tedavi kararını hasta veriyorsa, doktor sorumluluk almıyor demektir ve o kulüpte doktora ihtiyaç yoktur. Volkan bu durumda oynamaya devam ettiği sürece sakatlığının nüksetmesi ve çok daha ciddi bir boyut kaçınılmazdır."

VOLKAN NE DEMİŞTİ?

"MR sonucunda bir yırtık tespit ettiler ve ameliyat olmam gerektiğini söylediler. Ancak ameliyat olmam durumunda 4-6 aylık bir periyotla sahalardan uzak kalacağımı söylediler. Bu da benim için sezonu kapatmak demekti. Geçmiş dönemlerde sağ omzumdan da bu şekilde bir sakatlık yaşamıştım. Tecrübeli olduğum için ameliyat olmak istemedim. Almanya'da 15 gün tedavi görmüştüm. Aynı tedaviyi sol omuza da uygulayacağız. Sağ omuzdan aldığımız performansı, sol omuzdan da almayı bekliyoruz. Şu an fizik tedaviye başladım

Editör: Barış Köksal