Uludağ’ın kuzey bölümünden çıkan termal sular Bursa’yı içmeler ve kaplıcalar açısından zengin bir bölge haline getiriyor. Her sene çok sayıda yerli ve yabancı turist termal turizmin önemli noktanından biri olduğu için Bursayı tercih ediyor. Çekirge, Gemlik, İnegöl, Mustafakemalpaşa, Orhangazi ve Bursa merkezde yer alan kaplıca kaynakları Bursa’nın sağlık turizminin önemli bir merkezi olarak ön olana çıkmasını sağlıyor. Bursa’da bulunan konuklarını yılın her mevsimi Uludağ manzarasıyla unutulmaz bir tatil keyfi sunuyor. Otellerde bulunan özel sıcak su havuzları, termal jakuziler ve spa bölümleri ile tüm yılın yorgunluğunu atmanızı sağlıyor.

Kışın Tadına Varın

Bursa, Uludağ ülkemizdeki önemli kayak merkezlerinin başında geliyor. Bu bölgede hizmet veren kış otelleri ziyaretçilerine birbirinden ilginç kış sporlarını yapma ve yakından tanıma şansı sunuyor. Uludağ’ın kış aylarındaki kayak yapmaya uygun lokasyonu sayesinde bölgede bulunan hem yerli hem de yabancı birçok turisti ağırlıyor. Otel bünyesinde yer alan profesyonel eğitmenler ve tam ekipman desteği kış sporları ile yakından uzaktan alakası olamayan herkesin hayatında bir kez de olsa bu tadı çıkarmasını sağlıyor. ziyaretçileri kayak ve snowboard gibi çok tercih edilen kış sporlarının yanı sıra kar motoru sürme zevkini ve snowkite gibi adrenalin dolu bir sporu yakından tanıma şansı yakalıyor.

Birbirinden Farklı Tatil Seçenekleri Bir Arada

Bursa’da ister termal otellerde kış soğuğunun içerisinde sıcak bir tatil yapın isterseniz de Uludağ’da birbirinden farklı kış sporlarının sunduğu macerayı yaşayın, Bursa’nın tarihi dokusu da mutlaka gözünüze çarpıyor. Eski Osmanlı başkentlerinden birisi olan Bursa’da Ulu Cami, Yeşil Türbe, Koza Han, Muradiye Külliyesi, Fetih Kapısı, Orhan Gazi Türbesi, Top Hane, Yeşil Cami ve daha birçok yer tatil amaçları ne olursa olsun turistleri kendine çekiyor. Yaklaşık 700 yıldır ayakta duran, Selçuklu mimarisi ile yapılmış olan Bursa Ulu Cami ülkemizin en önemli tarihi yapıları arasında yerini alıyor. Sakinlik arayanlara termal otelleri, macera arayanlara ise kayak otelleri ile hitap eden Bursa ziyaretçilerini her yönden memnun ediyor.

Editör: Barış Köksal