Genelkurmay Başkanlığı, son olarak Sur'da bir askerin şehit olduğunu açıkladı. Kahreden haber sayısı son 24 saat içinde 9'a ulaştı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, 09 Şubat 2016 tarihinde Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu bir askerin ağır yaralandığı kaydedilerek derhal hastaneye sevk edilen askerin yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 23.45'te şehit olduğu ifade edildi.

Açıklama şöyle devam etti:

"Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırılarda hayatını kaybeden kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz."

Dün kahreden 8 haberin sonrasında gelen bu haberle şehit sayısı 9'a yükseldi.

34 KİŞİ CANLI BOMBA YELEKLERİYLE TÜRKİYE'YE GİRMEYE ÇALIŞIRKEN YAKALANDI

Genelkurmay Başkanlığı ayrıca, Suriye sınırından Türkiye geçiş yapmak isteyen 34 kişinin yakalandığını açıkladı. Yakalanan şahısların yanlarındaki 2 çantanın içinde 4 adet canlı bomba yeleğinin ele geçirildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Gaziantep 5'inci Zh.Tug. 1'inci Hd.A.1'inci Hd.Tb. (Oğuzeli) 2'nci Hd.Bl (Akçakoyunlu) Ermiş Hd.Krk. sorumluluk bölgesinde, 9 Şubat 2016 saat 22.30'da, sınırdan patlayıcı madde geçirileceği bilgisi 1'inci Hudut Tabur Komutanlığına iletildiği belirtilerek" Ermiş Hd.Krk. bölgesinde Kara Kuvvetlerina bağlı Hudut birlikleri tarafından ortak icra edilen operasyon sonucunda Suriye'den Türkiye geçmeye çalışan 34 (4 bay,10 bayan,20 çocuk) şahıs yakalanmıştır. Şahısların yanında toplam ağırlığı yaklaşık 15-20 kg. olan iki adet çanta ele geçirilmiştir" denildi.2 adet çantanın içerisinde patlayıcı madde olabileceği değerlendirildiğinden, olay yeri inceleme ekibine haber verildiği kaydedilerek bomba imha ekibinin yaptığı kontrol sonrası çantaların içinden 4 adet canlı bomba yeleği ve yaklaşık 12-15 kg. cinsi henüz belirlenemeyen patlayıcı maddenin tespit edildiği ifade edildi.

Patlayıcıların bomba imha ekibi tarafından bölgeden uzaklaştırıldığı vurgulanarak patlayıcıların incelenmesine devam edildiği bildirildi.

TÜRKİYE 8 ŞEHİDİNE AĞLIYORDU...

Son günlerde art arda gelen kara haberler Türkiye'yi yasa boğmaya devam ediyor... Daha dün 8 şehit vermiş ve daha bu acı dinmemişken 2 yeni şehit haberi yürekleri yaktı.

Türkiye şehitlerine ağlıyor... Şırnak İdil’de 1 Şubat’ta PKK’lı teröristlerin bombalı tuzağında yaralananPolis Memuru Tayfun Yüce ile aynı gün Diyarbakır Sur’da yaralanan Uzman Çavuş Hasan Talay tedavi gördükleri GATA’da şehit oldu.

Cizre’deki çatışmalarda da Polis Memuru Osman Yurt ve Er Vedat Dolançay şehit oldu. 2 asker 1 polis yaralandı. Şırnak Uludere’de 3 memurun işe gitmek için bindiği otomobilde patlama meydana geldi. Patlamada üçü de şehit yakını kadrosundan devlet memuru olan Ahmet Arttı ve Diyar Oslu şehit oldu, Abdülkerim Oslu yaralandı. Şırnak’ta gece de ekip otosuna yapılan roketli saldırıda 1 polis şehit oldu, 1 polis yaralandı. Yine Şırnak'ın İdil İlçesi'nde, Suriye sınırından Türkiye'ye sızmaya çalışan yaklaşık 10 kişilik PKK'lı grup ile bunları farkeden karakolda görevli askerler arasında çıkan çatışmada, bir er şehit olurken, 1'i yüzbaşı, 2'si uzman çavuş olmak üzere toplam 3 asker de yaralandı.

Hakkâri Yüksekova’da PKK’lı teröristlerin düzenlediği silahlı saldırı sonucu şehit düşen polis memuru Abdulkadir Oğuz’un (26) cenazesi dün, Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’nda düzenlenen törenin ardından memleketi Şanlıurfa’ya gönderildi.

Şehit Oğuz’un Türk bayrağına sarılı naaşı daha sonra Balıklıgöl Yerleşkesindeki Dergah Camisi’ne getirildi. Oğuz’un cenazesinin başına gelen anne ve babası, gözyaşı döktü.

kaynak:mynet
 
Editör: Barış Köksal