Bitkileri dekor olarak kullandığınızda yayılan pozitif enerji, evin içindeki kötü enerjiyi büyük oranda yok ediyor. Bunun yanında ölü bitkilerin de negatif enerji yaydığını biliyor muydunuz?

Bu konuyla ilgili görüştüğümüz cicekci.com sitesinin kurucusu Behiye Teymur ev dekorasyonda bitki kullanmanın önemine değindi. Ev ve ofislerde bitki bulundurmanın negatif enerjiyi yok ettiğini söyleyen cicekci.com CEO'su Behiye Teymur, özellikle ilkbahar bitkilerinin tercih edilmesi gerektiğini önemle dile getirdi. Açıklamasında , "Uzmanlarımızın bize söyledikleri ilkbahar bitkilerinin pozitif enerjiyi yaydığı ve evde bitki beslemenin insan sağlığı açısından önemli olduğu ancak bununla beraber pek fazla bilinmeyen bir detay var ki o da şudur; Ölü veya pörsümüş ölmek üzere olan bitkiler de negatif enerji yaymaktadır. Bu bitkilerin ev ortamında tutulmayıp evi bunlardan temizlemek gerekir.

Sağlıklı ev bitkileri, özellikle ağaçlar ve bambular, hoş olmalarının yanı sıra yararlıdır. Ağaç bir Çin sanatına göre de; yaratıcılığı, doğumu, yenilenmeyi, doğu yönünü ve ilkbaharı temsil eder.

BİTKİLER 'KÖTÜ ENERJİ KALKANLARI' GÖREVİNDE

Genel olarak bütün bitkiler enerji yayarak havayı temizledikleri için evde pozitif yönde enerji akmasına katkıda bulunurlar.

Ev bitkileri ayrıca enerji akışında durgunluğa sebep olabilecek ters açıları ve diğer elementleri bertaraf etmek için de kullanılabilir; böylece ev bitkileri, enerjiyi yeniden dağıtan ve yönlendiren "kötü enerji kalkanları" görevi görür.

EVE POZİTİF ENERJİ YAYMAK İÇİN İPUÇLARI

İnsanların ve evlerinin çeşitliliği sonsuzdur; bu yüzden enerji akışını çoğaltma işinin katı kuralları yoktur. Fakat evinizde bitkileri yerleştirirken yararlanabileceğiniz bazı temel prensipler vardır.


İşte dikkat etmeniz gereken bazı küçük detaylar...

GİRİŞE DİKKAT

Evinizin kapısı, evinizin başlangıç noktasıdır. İnsanları karşıladığınız ve havanın serbestçe dolaştığı yer burasıdır. Girişin yakınlarına, mümkün olduğunca bitkiler yerleştirin veya asın.

TERS ÇİZGİLERİ GİZLEYİN

Eğimli tavanlar, köşeler ve diğer keskin açılar negatif enerji kaynakları olarak bilinirler; çünkü chi'nin evdeki akışını engellerler. Evinizin bu tür mimari özelliklerini gizlemek ve odalar arası ve "ölü" yerlerdeki enerji akışını sağlamak için bitkileri kullanın.

ÖLÜ VEYA ÖLMEK ÜZERE OLAN BİTKİLERİ EVİNİZDE TUTMAYIN

Ölmüş veya ölmek üzere olan bitkiler negatif enerji yayarlar; bu yüzden atılmaları gerekir. Bu durum kesme çiçekler için de geçerlidir. Genel olarak çiçekler ev için iyidir; fakat solan buketler atılmalıdır. Ne de olsa, başlı başına bir ölüm sembolünü evde bulundurmanın hiçbir faydası yoktur.

EVİNİZDE OTLAR BULUNDURUN

Çinliler herhangi bir tartışma veya rahatsız edici bir olay sonrasında, evi arındırmak için genellikle ot yakarlar. Büyümekte olan otlar da faydalı olduğundan evde bulundurulmalıdır.

Rahatlık ve huzur verdiği yaygın olarak bilindiğinden lavanta, özellikle faydalı bir bitkidir.

ODALARI BÜTÜN OLARAK DÜŞÜNÜN

Bitkilerle bütün bir odayı dekore edin veya bir taraftan başlayıp odayı yavaş yavaş baştan sona bitkilerle süsleyin. Bitkileri mobilyalarınızdan ayrı olarak değil; yaşam alanınızın bir parçası olarak düşünün. Enerjiyi artırmak için bitki çiftleri oluşturmanız da faydalıdır.

DİKENLERDEN KAÇININ

Dikenli bitkiler, koruyucu bir kalkana sahiptir; bu yüzden enerji akışını engellerler. Eğer mecbur kaldıysanız, istenmeyen kişileri uzak tutmak için dikenli bitkileri pencere önüne koyun. Dikenli bitkileri giriş kapısı yakınında bulundurmayın.

KULLANABİLECEĞİNİZ BAZI BİTKİLER

Bir evde enerji akışını artırmada ve feng shui dizaynlarında, her türlü bitki kullanılabilir. Fakat bazı bitkilerin diğerlerinden daha faydalı olduğu düşünülmektedir; odunsu gövdeli bitkiler bunlardan en faydalısı olarak bilinmektedir.

Bambu, palmiye, dracaena, beyaz yelken çiçekleri, yeşim ağacı, fikus cinsi bitkiler, duvara asılan çiçekler gibi bitkileri evinizde rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Editör: Barış Köksal