Gezi olayları sırasında başına isabet eden kapsül ile yaralanmasının ardından bugün hayatını kaybeden Berkin Elvan için yürüyüş gerçekleştiren Orta Doğu Teknik Üniversitesili (ODTÜ) öğrencilere polis müdahale etti.

POLİSE TAŞLARLA SALDIRDILAR

ODTÜ'ten çıkarak yürüyen gruba bir benzin istasyonunda tazyikli su ve gaz bombası ile müdahale edildi. Yapılan müdahalenin ardından grup ODTÜ'nün içine çekildi. Barikat kurmaya çalışan grup polise taşlarla saldırdı.

OLAYLARDA SON DURUM

Polis müdahalesinin ardından ODTÜ kampüsüne çekilen öğrencilere müdahale edildi. Bir polis helikopterinin de katıldığı müdahalede TOMA ve akrepler kullanıldı. Müdahale sırasında bir kadın öğrenci gaz fişeğiyle yaralandı. Berkin Elvan için düzenlenen olaylı yürüş 18.00 sıralarında öğrencilerin dağılmasıyla sona erdi.

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ'NDE GERGİNLİK

Berkin Elvan için Kocaeli Üniversitesi Umuttepe kampüsünde protesto gösterisi yapan yaklaşık 400 öğrenci rektörlük binasına girmek istedi. Özel güvenlik görevlileri binaya girmek isteyen öğrencilere engel olmak isteyince gerginlik çıktı. Olay yerine çağrılan çevik kuvvet ekipleri öğrencileri gaz ve cop kullanarak dağıtmaya çalışırken öğrenciler polise taşlarla karşılık verdi.

İSTANBUL ÜNİVERSİTELERİNDE EYLEM

Berkin Elvan için Yıldız Teknik, Bahçeşehir ve Galatasaray üniversitelerine bağlı öğrenciler boykot yaptı. Yıldız Teknik Üniversitesi Beşiktaş kampüsünden Barbaros Bulvarı’nı yürüyerek Beşiktaş Meydanına gelen grup ‘YTÜ’de Boykot Var’ yazılı pankart açtı. Beşiktaş’taki Kartal heykelinin önüne karanfiller ve ekmek bırakıldı. Heykel önüne mumlarla Berkin yazan gruba, çevredeki vatandaşlar da alkışlarıyla destek verdi. Bu grubun sessizce dağılmasının ardından Bahçeşehir ve Galatasaray üniversitelerine bağlı öğrenci grupları da Beşiktaş Kartal heykeli önünde toplandı. ‘Berkin Elvan Ölümsüzdür’ şeklinde slogan atan gruplar eylemin ardından olaysız şekilde sessizce dağıldı.
Editör: Barış Köksal