BİLECİK'İN ADI DEĞİŞSİN

Başbakan Ahmet Davutoğlu Söğüt şenliklerinin ardından ziyaret ettiği Bilecik'te, isim değişikliği fikrini ortaya attı. Belediye ve valiliği ziyaret eden Davutoğlu, milletvekillerine "Bilecik'in eski adını bileniniz var mı?" diye sordu. "Ertuğrul" yanıtı üzerine, "Aslında Bilecikliler kabul etse de tekrar Ertuğrul yapsak" dedi.

YENİ MÜJDELER

Ziyaretinde, Bilecik'in çok yakından takip ettiği iki önemli proje hakkında bilgi aldığını sözlerine ekleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, şunları söyledi:

''Bu konuda Ulaştırma Bakanımızı talimatlandırdık. Birisi Bilecik'te hızlı tren istasyonu hattın çevre yoluyla irtibatının sağlanması. En kısa zamanda programa bu proje alınacak ve İnşallah gelecek sene Söğüt şenliğine geldiğimizde bu tamamlanmış olacak. Yine uzun zamandır Bileciklilerin takip ettiğini bildiğim Bilecik Yenişehir yolunun hukuki bazı yasa sorunları çıkmıştı. Onun da bir an önce tamamlanması için gerekli talimatları verdik gerekli ihaleye çıkılacak. Birkaç gün içerisinde en kısa zamanda Bilecik Yenişehir hattı da tamamlanmış olacak. Dolasıyla gelerek sadece tarihi ziyaret etmiş olmadık sadece Şeyh Edebali'ye Ertuğrul Gazi'ye manevi borcumuzu ifade etmekle kalmadık. Bilecik'imizle ilgili sorunları da dinleyip bu sorunlarla ilgili adımları süratle atılması talimatlarını verdim. Allah bu topraklarda her zaman ebediyen bu değerlerin yaşamasını nasip eylesin. İstiklal harbinin hemen öncesi burada işgal gibi işgalini bize göstermesin kuruluşun ve kurtuluşun beşiği olan Bilecik'in taşıdığı bütün değerleri de korumayı nasip etsin diyorum ve teşekkür ediyorum."
Editör: Barış Köksal