Sarıyer'de piknik yapan Çelik Ailesi'nin 4 yaşındaki oğlu Baran Çelik, dün akşam saatlerinde ormanda kayboldu. Çocuğu arama çalışmaları sabaha kadar devam etti. Baran'ın annesi Katibe Çelik, arama kurtarma çalışmalarını gözyaşları içinde izledi. Sabah saat 09.00'da mutlu haber geldi. Baran, kaybolduğu yere 4.5 kilometre mesafede uyurken bulundu.

DÜN PİKNİK YAPARKEN ORMANDA KAYBOLDU

Gündüz saatlerinde ailesi ile birlikte piknik yapmak üzere Sarıyer’de bulunan Belgrad Ormanı Kirazlı Bend mevkiine giden 4 yaşındaki Baran Çelik, dün saat 16.30 sıralarında ormanda kayboldu. Aile, bir süre ormanlık alanda çocuğu aradı. Ancak bulamayınca paniğe kapılarak çevredeki vatandaşlardan yardım istedi.

SU HAVUZUNDAN ŞÜPHELENDİLER

Baran Çelik’i hiçbir yerde bulamayan vatandaşlar, küçük çocuğun akşam saatlerinde piknik alanına yakın bir mesafede bulunan su havuzuna düştüğünden şüphelendi.

Bunun üzerine, önce kendi çabalarıyla havuzda küçük Baran’ı arayan vatandaşlar, daha sonra durumu polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi. İtfaiye ekipleri, Baran Çelik’in bulunması için havuzdaki suyu boşalttı.

Ancak 1 saatlik çalışma sonunda Baran'ın izine rastlanamadı.

ARAMA ÇALIŞMALARINI GÖZYAŞLARI İÇİNDE İZLEDİLER

Ormanlık alanda ekipler ve gönüllü vatandaşlar tarafından yapılan aramalar sürerken, Baran Çelik'in babası 31 yaşındaki Mehmet Çelik olay yerine gelen polislere bilgi verdi. AKUT ekipleri de üzüntüye boğulan babaya, küçük Baran hakkında sorular sordu. Öte yandan Baran Çelik'in annesi 33 yaşındaki Katibe Çelik ve diğer aile yakınları da arama çalışmalarını gözyaşları içinde izledi.

KRİZ MASASI KURULDU, 150 KİŞİLİK ARAMA KURTARMA EKİBİ VE 17 ASKER SEFERBER OLDU

Baran Çelik'i kaybolduğu ormanda ekipler saatlerdir onu ararken, ufak çocuğun kaybolduğu piknik alanında kriz masası kuruldu. AFAD ve AKUT ekipleri bu kurulan masadan haritalar yardımı ile ormanda bulunan arama kurtarma ekiplerini yönlendirirken, arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere 50 Çevik Kuvvet polisi olay yerine geldi.

Yetkililerden alınan bilgiye göre ise toplam 150 kişilik arama kurtarma ekibi ve 17 asker çalışmalara destek verdi. Gece saatlerinde ormanlık alanda yapılan aramaların daha etkin bir şekilde yürütülmesi için jandarmadan da termal kamera istendi.

ÇOCUK AYAKKABISI'NA AİT BİR İZ BULUNDU

Arama çalışmalarının sürdüğü ormanlık alanda sivil vatandaşlar, bir çocuk ayakkabısına ait iz buldu. Bunun üzerine kriz masası bu noktaya profesyonel arama kurtarma ekiplerini yönlendirdi. Harita üzerinden yönlendirilen grupların çalışması sürerken, gruplar tim liderleri koordinesinde arama yaptı.

İYİ HABER SABAH GELDİ

Sabah saat 09.00'de mutlu haber geldi. Baran, ormanlık alanda sağ olarak bulundu.
Editör: Barış Köksal