Koçyiğit, burada yaptığı konuşmada, ziyaretlerinde görüş alışverişinde bulunmayı amaçladıklarını ve halkın, çözüm sürecine nasıl baktığını öğrenmek istediklerini bildirdi. 

Koçyiğit, 'Ülkemizin bölünmesine asla ve asla izin vermeyeceğiz. Hepimiz, Atatürkümüzün kurduğu bu mübarek cumhuriyette yaşamasını becerebilecek olgunluğa erdiğimizi düşünüyoruz ' dedi. 

Vatandaşların, sevgi ve kardeşlik dilini benimsemesi gerektiğini vurgulayan Koçyiğit, 'Bunun için de konuşmamız lazım. Konuşarak, birbirimizi dinleyerek, paylaşarak bir arada yaşamanın yollarını bulmaya çalışmalıyız ' diye konuştu. 

Acı çekmektense mutlu yarınlar kurabilmenin, ülke insanın elinde olduğunu dile getiren Koçyiğit, birlikte yaşamamak için hiçbir geçerli neden bulunmadığını anlattı. 
Koçyiğit, ülkeye herkesin beraber sahip çıkması gerektiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti: 'Ülkemizin bölünmesine asla ve asla izin vermeyeceğiz. Hepimiz, Atatürkümüzün kurduğu bu mübarek cumhuriyette yaşamasını becerebilecek olgunluğa erdiğimizi düşünüyoruz. Evet. Kör topal bir demokrasimiz var ama yetmiyor. Daha güçlü daha demokratik bir toplumda yaşamayı hak ettiğimizi biliyoruz. Adalet, hak, hukuk her zaman olacak. Bunları alıncaya kadar da hep beraber mücadele edeceğiz. ' 

Armağan da Türk bayrağının, cumhuriyet ile elde edilmediğini ve Osmanlı döneminden geldiğini belirtti. Osmanlı'nın, bir etnik grubun devleti olmadığına işaret eden Armağan, 'İçinde onlarca etnik grup vardı ama bayrağı, bugün kullandığımız ay-yıldızlı bayraktı ' değerlendirmesinde bulundu. 
Editör: Barış Köksal