MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

18. dakikada Erman'ın ceza sahası dışında sert şutunda top yandan dışarı çıktı.

29. dakikada Erman'ın sağ köşeden kullandığı kornerde, ön direkte topa iyi yükselen Haka'ın kafa vuruşu dışarı çıktı.

40. dakikada Hilbet'in ortasında ceza sahasın içinde müsait pozisyondaki Olcay topa iyi yükseldi. Olcay'ın kafa vuruşunda top kaleci Borjan'da kaldı.

43. dakikada Veli'nin ceza sahası içine yaptığı ara pasında Hilbert topu kontrol edemeyince, meşin yuvarlak kaleci Borjan'da kaldı.

İKİNCİ YARI

52. dakikada Hilbert'in sağ kanattan ceza alanına ortasında Niang'ın vuruşunda, top direğin üstünden auta çıktı.

57. dakikada sol kanattan rakiplerini çalımlayarak ceza alanına giren Eneramo'nun çapraz pozisyondan sert şutunu, kaleci McGregor güçlükle kornere çeldi.

58. dakikada sol kanattan Erman'ın ceza alanına ortasında Rajnoch'un penaltı noktasından yaptığı rövaşata kaleci McGregor'da kaldı.

63. dakikada sol kanattan topla birlikte ceza alanına giren Niang'ın, çapraz pozisyondan sert şutunu kaleci Borjan kornere çeldi.

66. dakikada Aatif'ın ceza alanı dışından çapraz pozisyondan etkili vuruşunda kaleci McGregor, meşin yuvarlağı kornere attı.

67. dakikada Veli Kavlak, Uğur Kavuk'un müdahalesiyle yerde kaldı. Bu pozisyonda maçın hakemi Çağatay Şahan, Uğur Kavuk'u kırmızı kartla cezalandırdı. Sakatlanan Veli Kavlak, oyuna devam edemedi.

75. dakikada Kadir'in pasında ceza alanında topla buluşan Erman'ın vuruşunda, meşin yuvarlak direğin dibinden auta gitti.

81. dakikada sağ kanattan ceza alanına giren Olcay, topu müsait pozisyondaki Hilbert'e aktardı. Hilbert'in vuruşunda top filelerle buluştu: 0-1

88. dakikada ani gelişen Beşiktaş atağında bir anda kaleciyle karşı karşıya kalan Niang'ın vuruşunda, top az farkla yandan auta çıktı.

Karşılaşma, konuk ekip Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

GOL: Dk.81 Hilbert ( Beşiktaş)

KIRMIZI KART: Dk.67 Uğur ( Sivasspor)

SARI KARTLAR: Dk.35 Rajnoch, Dk.90+1 Piech ( Sivasspor)- Dk.73 Hilbert ( Beşiktaş)

MAÇTAN NOTLAR

BEŞİKTAŞ TARAFTARI TRİBÜNÜ DOLDURDU

Beşiktaş taratarları takımlarına destek vermek amacı ile kale arkası tribününde kendilerine ayrılan 800 kişilik alanı doldurdu. Sivasspor'u ise yaklaşık 10 bin dolayında taraftarı destekledi.

TRİBÜNLERE ÇAĞIRDILAR

Siyah Beyazlı taraftarlar maç öncesi takımlarını tribünlere çağırarak tezahüratlarla destek verdi. Taraftarlar, siyah beyazlı futbolcuları bir yandan da alkışladılar.

BAKAN YILMAZ MAÇI İZLEDİ

Karşılaşmayı Sivas'ta bulunan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da takip etti.

TORAMAN ÖN LİBERO

Beşiktaş'ta İbrahim Toraman yeniden 11'e dönüş yaptı. Teknik direktör Samet Aybaba tecrübeli oyuncuya ön liberoda görev verdi.

NİANG İLK 11'DE

Siyah beyazlı takımın devre arasında Birleşik Arap Emirlikleri'nden kiralık olarak transer edilen Mamadou Niang ilk kez onbirde maça başladı.

Erhan Güven YEDEK

Sivasspor'da teknik direktör Rıza Çalımbay maçlarda sürekli görev verdiği Erhan Güven'i yedek bırakırken yerine kaptan Uğur Kavuk'a savunmanın sağında görev verdi.

İKİ TAKIMDA DA EKSİKLER VAR

Beşiktaş'ta bugün Almanya'da sağlık kontrolünden geçen Hugo Almeida, Dentinho, Oğuzhan Özyakup ve Necip Uysal'ın yanı sıra İsmail Köybaşı, Mustafa Pektemek, Uğur Boral 18 kişilik maç kadrosunda yer almadı. Cezasını tamamlayan İbrahim Toraman ise memleketi Sivas'ta sahaya kaptan olarak çıktı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, Gaziantepspor maçındaki kadrodan farklı olarak Mehmet Akgün'ün yerine İbrahim Toraman'a ilk 11'de şans verdi.

Sivasspor'da ise sakatlıkları bulunan Sercan Yıldırım, Ümit Kurt, Milan Cerny ve kaleci Nihat Şahin'in dışında kart cezalısı Murat Akça da maç kadrosunda yer almadı.

BEŞİKTAŞ SONUNDA GÜLDÜ

Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, Sivasspor galibiyetinden dolayı futbolcularını kutlayarak, "Çok önemli bir deplasmanda önemli bir galibiyet aldık" dedi.

Aybaba, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Sivasspor'un çok iyi bir takım olduğunu vurgulayarak, en zor deplasmanlardan birini geride bıraktıklarını belirtti.

Sivasspor'un çabuk kontra atağa çıkan oyunculara sahip olduğunu ifade eden Aybaba, "Özellikle bu takıma karşı geri düşmemek lazım. Düştüğünüzde kenar oyuncularını çok iyi içeri koşturuyorlar. Erman'ın organizatörlüğünde çok iyi atak geliştiriyorlar. Biz böyle ataklar yapmak istedik ama oyunun geneli dengeli geçti. Zaten zaman zaman onlar zaman zaman da biz pozisyon bulduk" diye konuştu.

ÖNEMLİ BİR GALİBİYET

Kalbiyle, coşkusuyla ve yüreğiyle futbol oynayan bir takım olduklarını dile getiren Aybaba, "Tamamında bu sistemle oynayamayız biraz da aklımızla oynamamız lazım" diye konuştuklarını belirterek, "Bugün gerçekten de oyunun büyük bir bölümünü aklımızla oynadık. Arkadaşlarımı kutluyorum. Oyuncuların hepsi gayretli. McGregor'u kutluyorum, 13 hafta sonra ilk defa gol yemedi, 3 taneye yakın top kurtardı. 'Böyle devam eder mi-' diye onunla konuşuyoruz, şakalaşıyoruz. Çok önemli bir deplasmanda önemli bir galibiyet aldık" dedi.

FENERBAHÇE MAÇI

Spor Toto Süper Lig'de gelecek hafta Fenerbahçe ile yapacakları maçla ilgili görüşleri sorulan Samet Aybaba, şunları kaydetti:

"Daha zorlamamız lazım. Pazartesi'den sonra çalışmaya başlayacağız. Zor bir maç. Fenerbahçe, çok yetenekli oyunculardan kurulu, üst düzey bir takım. Biz de böyle bir takımız zaten. Her zaman söylüyorum Beşiktaş, hangi 11'i ile sahaya çıkarsa çıksın Beşiktaş'tır. 'Çok iyi bir maç olacaktır' diye düşünüyorum. Sahamızda son derbi. Bu maçı kazanmak için elimizden geleni yapacağız."

Editör: Barış Köksal