25 Haziran günü kayıp olduğu ihbar edilen genç kadının öldüğü ortaya çıktı: Jennifer Londono erkek arkadaşı tarafından katledilmişti. 

Geçtiğimiz gün Brooklyn nehrinde bulunan ve üzerinde dövme olan bir kadın vücudu parçası üzerine polis harekete geçti. Cesedin bütünlüğü tamamıyla bozulmuştu. Aynı gün, ceset parçasının bulunduğu yerin yaklaşık 16 km uzağında bir de bacak bulundu. 

Hemen çevreyi güvenlik altına alan polis kimlik tespiti için çalışmalara başladı. Bulunan vücut parçalarının kayıp olarak ihbar edilen Jennifer Londono'ya ait olabileceği ihtimali üzerine genç kızın ailesi ile iletişime geçildi. 

Genç kızın annesi, vahşice katledilen kızını Sanskritce teyzesinin adının yazılı olduğu dövmesinden teşhis etti. 

Soruşturmaya devam eden polis genç kadını son gören kişi olan erkek arkadaşının ifadesine başvurdu, ancak adamın verdiği ifadede tutarsızlıklar vardı. 

Bunun üzerine adamın evini detaylı incelemeye alan polis, banyoda genç kadının gizlenmeye çalışılan kan izlerine rastladı. Gözaltına alınan adamın polis sorgusu devam ederken, katledilen kadının vücut parçalarının aranmasına devam ediyor. 

Amerika'da isyana yol açan olayın ardından katledilen kadın için adalet kampanyası başlatıldı. Genç kadının arkadaşları ve sosyal medya kullanıcıları #JusticeforJennyLondono (Jenny Londono için adalet) etiketiyle paylaşımlarda bulunuyor. 
Bu cinayet, 2009 yılında sevgilisi Cem Garipoğlu tarafından katledilen Münevver Karabulut cinayetini hatırlattı. 17 yaşındaki kız sevgilisinin evinde vahşice öldürüldükten sonra deliller yok edilmeye çalışılsa da gerçek ortaya çıkmış ve Garipoğlu tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.  

Sadece 24 yıl hapis cezasına çarptırılan Cem Garipoğlu 2014 yılında hücresinde intihar etmişti. Kaynak: Posta
Editör: Barış Köksal