Brezilya'da çekilen bir fotoğraf pek de alışılmadık bir şekilde viral bir paylaşıma dönüştü. Başlarda son derece homofobik bulunan paylaşım, sonrasında haklı bulundu ve milyonlarca kişi tarafından desteklenerek paylaşıldı. Peki neden? İşte o fotoğrafın hikayesi.

Her şey Pazartesi günü Facebook'ta Nelson Filippe adlı bir kullanıcının paylaştığı bir fotoğrafla başladı. Filippe Brezilya'da Rio De Janerio'da yaşayan, bilişim ve sosyal medya alanında çalışan bir dünya vatandaşı. Daha önce Facebook'un Brezilya ekibinde görev almış, şimdilerde ise Google'ın Brezilya takımında çalışıyor. Rio'daki PUC-RJ okulundan mezun. Peki nedir onu bu kadar çok konuşulan birine dönüştüren olay? Yaptığı ilginç bir paylaşım. Ne varmış o paylaşımda bir bakalım;

FOTOĞRAFTA NE GÖRÜYORSUNUZ?

Görüldüğü üzere bir metro istasyonunda çekilen bir fotoğrafın altına uzunca bir not iliştirmiş. Fotoğrafa bakan herkesin ilk dikkatini çeken şey ön planda duran lezbiyen olması muhtemel çift. Peki ne yazmış Filippe fotoğrafın altına?

"Ben önyargılı biri değilim. İnsanlar ne isterlerse, onu, hayatları pahasına yaşamaları gerektiğine inanırım. Ama böyle bir sahneye şahit olmak zorunda kalışım bence çok tuhaf. Herkesin özel hayatını kendini ilgilendirir. Ama toplum içerisinde yaşanıyorsa beni de ilgilendirir. Ve ben böyle bir sahneyi görüp "normal" diyemiyorum. Sosyal sınırları zorlamak tehlikeli olabilir. Bir trajediye sebep olursa hatta birisinin ölümüne. Suçlu kim olacak?

SİZ NE ANLADINIZ? ŞİMDİ SIKI DURUN!

Felippe'nin şu ana kadar yazdıkları size onun bir homofobik olduğunu düşündürtebilir ama fotoğrafa biraz daha dikkatli bakarsanız aslında ne kadar önyargılı olduğunuzu göreceksiniz. Felippe sözlerini şu şekilde sonlandırmış:

Bu sahneyi gören çocuklara ne olacak? Çocuklar sarı çizgi üzerinde metro beklemenin normal bir şey olduğunu düşünecekler. Yani fotoğraftaki adam gibi davranmayın. Kızları örnek alın…" Kaynak:Haberler

Editör: Barış Köksal