Hakkari'nin Dağlıca ilçesindeki hain saldırıda zırhlı askeri aracın havaya uçurulması, "Bu araçlar askerleri sadece atılan taşlara karşı mı koruyor" sorusunu gündeme getirdi.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi kırsalında PKK'lı teröristler yola yerleştirdikleri patlayıcıları, Dağlıca Tabur Komutanlığı'ndan operasyona gitmek üzere ayrılan askeri iki zırhlı aracın geçişi sırasında patlattı. TSK, saldırıda şehit ve yaralılar olduğunu, hava destekli operasyon başlatıldığını duyurdu.

ZIRHLI ARAÇLARI HAVAYA UÇURMAK BU KADAR KOLAY MI

Olay sonrası gerek sosyal medyada gerekse televizyon kanallarındaki tartışma programlarında hain saldırıyla ilgili çarpıcı yorumlar yapıldı. Bunlardan en dikkat çekeni ise, çok şiddetli patlamalara karşı bile dayanıklı olduğu söylenen zırhlı araçlar nasıl oluyorda bu kadar havaya uçurulabiliyor? Son dönemlerde PKK'nın zırhlı araçları hedef alması ve bu saldırılarda şehit vermemiz askeri araçlarla ilgili tartışmaları yeniden gündeme getirdi.

YAĞMUR VE SİSTEN FAYDALANMIŞLAR

Teröristlerin 400 kiloluk bombayı yağmurlu ve sisli havadan da yararlanarak yola döşedikleri ortaya çıktı. Hainler 400 kiloluk patlayıcıyı askeri araçların geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlattı.

NEDEN Mİ DAĞLICA?

Çözüm Süreci'nde ateşkes ilan eden terör örgütü, bu dönemde bile Dağlıca'daki askeri üslere sürekli taciz atışında bulundu. Çözüm Süreci'nde en çok saldırının yapıldığı bölge Dağlıca'ydı. PKK, Türkiye'ye giriş çıkışlar için bu bölgeyi kullanıyor. Teröristlerin etkisiz hale getirildiği operasyonlarda örgütün lojistik kampları da yerle bir edildi. Terör örgütüne bugüne kadar yapılan operasyonların 3-4 katı büyüklüğündeki hava harekatları örgüte ağır darbe indirdi. PKK'nın operasyonlar karşısında zor durumda kaldığı telsiz konuşmalarına da yansıdı. PKK, operasyonlar yoğunlaştıkça, noktasal hedeflere yöneldi. Özellikle polisleri sahte ihbarla tuzağa düşürerek şehit etmeye başlayan teröristler, sivil vatandaşları bile hedef aldı. Terör örgütü geçmişte olduğu gibi köşeye sıkıştığında yine Dağlıca'da askerimizi hedef aldı. Kaynak: Haberler
Editör: Barış Köksal