Brezilya'da yaşayan Claudio Vieira de Oliveira, tıp dilinde konjenital arthogryposis olarak bilinen eklem hastalığı nedeniyle başı arkaya sarkık bir şekilde doğdu. Doktorlar, bacakları, kolları ve elleri deforme bir şekilde dünyaya gelen, nefes almakta güçlük çeken Oliveira'nın yaşamasının mümkün olmadığını söyledi. Ancak Oliveira, mucizevi bir şekilde hayatta kalmayı başardı. Claudio, 8 yaşına geldiğinde dizlerinin üzerinde yürümeye başladı.

BİLGİSAYAR KULLANIP YAZI YAZABİLİYOR

Ailesi kendisini zarar vermeden dolaşması için evin zemin değiştirmek zorunda kaldı. Claudio'nun, diğer çocuklar ile okula gitmek için ısrarcı olması üzerine ailesi okula gönderdi. Manyakhaber'in haberine göre; muhasebe mezunu ve kalabalıklara ilham veren bir konuşmacı olan 37 yaşındaki Claudio, ağzına aldığı kalemle bilgisayar kullanıp yazı yazabiliyor.

DANS EDİP ŞARKI SÖYLÜYOR

Normal insanlar gibi birçok gereksinimini yerine getiren Claudio, şarkı söyleyip dans edebiliyor. Bir ömür boyunca hayata uyum sağlamaya çalıştığını belirten Claudio, "Ben kendimi farklı biri olarak görmüyorum, normal bir insanım" diyor.
Editör: Barış Köksal