Diyarbakır'da eşi ile birlikte semt pazarında alışveriş yapan Hv. Astsb. Üçvş. Nejdet Aydoğdu (25), maskeli 2 kişinin silahlı saldırısına uğradı. Ağır yaralanan Astsubay Aydoğdu, kaldırıldığı Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Merkez Bağlar ilçesi Körhat 70. Sokaktaki semt pazarında eşi ile pazar alışverişi yaparken yüzü maskeli 2 kişinin silahlı saldırısı sonucu ağır yaralanan Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı'nda görevli Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu, kaldırıldığı Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

BAŞINDAN VURULDU

Olay, Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi Körhat Caddesi üzerinde Çarşamba günleri kurulan semt pazarında bugün saat 16.30 sıralarında meydana geldi. Diyarbakır 8'inci Ana Jet Üssü Komutanlığı'nda görevli olduğu belirtilen ve adı henüz açıklanmayan astsubay yanında eşi ile birlikte pazarda alışveriş yaparken, arkadan yaklaşan ve yüzleri maske ile kapalı 2 kişinin silahlı saldırısına uğradı. Saldırganların başına silahla ateş açtığı astsubay ağır yaralandı.

KALP MASAJI YAPILDI

Astsubay Necdet Aydoğdu, kaldırıldığı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yoğun bakıma alındı. Kalp masajıyla yaşama döndürüldüğü açıklanan astsubay Necdet Aydoğdu'nun sağlık durumunun kritik olduğu belirtildi. Ancak Aydoğdu tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

SUSTURUCU SİLAH KULLANILDIĞI İDDİASI

Öte yandan, saldırının ardından olay yerine çok sayıda özel hareket polisi sevk edilerek, geniş çaplı operasyon başlatıldı. Bu arada, görgü tanıkları, saldırının susturuculu bir silahla gerçekleştiğini ileri sürdü. Bir görgü tanığı, arkadaşları ile birlikte olay yerinin hemen yanında bulunan bir internet kafede oturduklarını belirterek, "Birden bağırma sesi duyduk. Hemen dışarı çıktık. Astsubay kanlar içinde yerde yatıyordu" dedi.

YÜKSEKOVA'DAKİ SALDIRI DA BENZERDİ

25 Ekim cumartesi günü Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde üç askere de benzer bir şekilde saldırı düzenlenmişti. Alışveriş için ilçenin çarşısında bulunan askerlere yüzleri maskeri kişiler tarafından ateş açılmış, üç asker şehit olmuştu.

GENELKURMAY YÜKSEKOVA SALDIRISININ FAİLLERİNİ AÇIKLADI

PKK, bu saldırıyla ilgili bir talimat vermediğini açıklarken, Genelkurmay Başkanlığı, saldırı talimatı için PKK'yı işaren eden bir açıklama yaptı. Genelkurmay, örgüt üyeleri arasında 28 Ekim'de yapılan bir telsiz konuşmasına ulaşıldığını belirtti ve '25 Ekim 2014 günü Hakkâri / Yüksekoava'da şehit edilen üç mensubumuzun sözde Yüksekova Öz Savunma Birimi sorumlusu Fazıl çağrı adlı teröriste bağlı teröristler tarafından gerçekleştirildiği tespit edilmiştir." dedi.

Editör: Barış Köksal