Altın, üç ayın en hızlı yükseli ardından 1,200 dolar civarında tutunuyor. İç piyasada ise gramı 103 liranın üstünde. En önemli sebebi ise borsadaki hızlı yükseliş.

Altın, ABD ekonomisine ilişkin karışık verilerin gelmesi ile birlikte, Fed'in bugün başlayacak ve iki gün sürecek toplantısı öncesi, yaklaşık üç ayın en hızlı yükselişini göstermesinin ardından, ons başına 1,200 dolar civarında tutundu.

DIŞ PİYASA

Spot altın, dünkü seviyesi olan ons başına 1,202.15 doalrdan, bugün Singapur saati ile 11:15'te 1,201.52 dolara geldi. Metal dün yüzde 2 ile 30 Ocaktan bu yana en hızlı çıkışını gerçekleştirdi. Altın Şanhay'da değer kazandı.

İÇ PİYASA

Borsaya dün ciddi miktarda para girişi oldu. Dolarda hızla düştü. Bundan altında etkilendi. Yükseliş trendi gösteren altın fiyatları stabil hale geldi. Gram fiyatı 103 lira üzerinde seyrediyor.

ANALİZ

Altın Pazartesi günü, Fed'in faiz artırımı için daha uzun bir süre bekleyebileceği spekülasyonunun doları yedi haftanın en düşük seviyesine indirmesinin ardından değer kazandı. Yüksek faizler, yatırımcıların hisse senetleri gibi, daha yüksek getiri beklentisi olan varlıklara yönelmesine neden oluyor. Geçen hafta ABD'de açıklanan verilerin işletme yatırımlarının düştüğünü ve birinci el konut satışlaarının tahmin edilenden daha fazla gerilediğini göstermesinin ardından, yatırımcılar Çarşamba günü açıklanacak olan ilk çeyrek büyüme rakamını dikkatle inceleyecek.

UZMAN GÖRÜŞÜ

Singapur'da Phillip Futures Pte yatırım analisti Howie Lee, "İki gün sürecek FOMC toplantısı bugün ABD'de başlayacak ve para politikasına ilişkin önemli açıklama öncesi, altın muhtemelen fazla hareket etmeyecek," dedi ve "Altının 1,200 doalr seviyesinden fazla sapmasını beklemiyoruz" şeklinde görüş bildirdi.

Kaynak: HAberler

Editör: Barış Köksal