Afyonkarahisar'daki patlamada kaza olasılığının düşük olduğunu söyledi Emekli Tuğgeneral Haldun Solmaztürk, 25 askerin şehit olduğu Afyonkarahisar'daki patlamada kaza olasılığının düşük olduğunu söyledi.

"BUNA KAZA DEMEK MÜMKÜN DEĞİLDİR"

Solmaztürk, Cnntürk programında yaptığı açıklamada, askeri mühimmatın dayanıklı sandıklarda bulunduğunu, dış darbelere dayanıklı olduğunu bildirdi. Bir el bombasının yeri düşmesiyle patlamayacağını belirten Solmaztürk, özetle şunları söyledi:

"Kaza demek mümkün değildir. Kaza ise bu nasıl kaza. Bir kere patlamanın yaşandığı saat 21.15'de o sayım yapılmaz. Orada daha çok uzman askeri personel bulunur. Uzman personelde bu tür olaylara karşı eğitimlidir. Erlerin bulunması mühimmatın biryerden bir yere taşınması içindir.

O saatte 25 asker orada ne yapıyordu. Şemdinli,Beytüşşebap gibi yerlerde olabilir, sıcak çatışma var mühimmat lazım olabilir ama Afyon'da niye o saatte bu yapılıyor. Oradaki patlamaya Pkk saldırısı demek ne kadar mümkün değilse bu bir kaza demekte o kadar mümkün değil."

ŞEHİTLERİN RÜTBELERİ BELLİ OLDU

Afyonkarahisar'da açıklama yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu patlamanın muhtemelen bir el bombasının neden olduğunu söyleyerek patlamada 2 astsubay 2 uzman çavuş ve 21 asker olmak üzere 25 şehit olduğunu söylemişti.

Editör: Barış Köksal