Kapadokya'da düzenlenen Uluslararası Kapadokya Kupası ve 4. Kademe Oryantiring yarışmasında İsmail Enes Bozkurt, yaralı şahini kurtarmak için müsabakadan vazgeçti.

Kapadokya'da düzenlenen Uluslararası Kapadokya Kupası ve 4. Kademe Oryantiring yarışmalarının son gününde rakipleri zamanla yarışıp yönlerini bulmaya çalışırken, 9 yaşındaki İsmail Enes Bozkurt yaralı bir şahin buldu. Bulduğu şahinin hayatını kurtarmak için yarışmadan vazgeçen minik sporcu, üzerinden çıkarttığı eşofmanına sardığı yaralı şahini finiş çizgisine ulaştırdı.

KAYALIKLAR ARASINDA ŞAHİN BULDU

Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından düzenlenen Uluslararası Kapadokya Kupası ve 4. Kademe Oryantiring yarışmalarının son günü ilginç bir olaya sahne oldu. Türkiye'nin yanı sıra İtalya, Almanya, İsveç, Norveç, Rusya ve Azerbaycan'dan 1380 sporcunun mücadele ettiği turnuvaya minikler kategorisinde katılan Ürgüp Türkan Diker İlköğretim Okulu 3. Sınıf öğrencisi İsmail Enes Bozkurt, yarışın Mustafapaşa köyündeki parkurunda yönünü ararken kayalıklar arasında yaralı bir şahin fark etti.

YARALI ŞAHİNİ EŞOFMANINA SARDI

Rakipleri zamanla yarışıp yönlerini bulmaya çalışırken yaralı kuşu kurtarmak için yarışı bırakarak kuşu üzerinden çıkarttığı eşofmanına saran minik sporcu, yarışın bitiş noktasına doğru ilerlemeye başladı.

GÖREVLİLERE TESLİM ETTİ

Finiş noktasına şaşkın bakışlar arasında kucağındaki yaralı şahin ile gelen minik sporcu, eşofmanının üstüne sarılı kuşu yarış görevlilerine teslim etti. Kanadında kırık olduğu tahmin edilen kuş, daha sonra tedavisi yapılmak üzere Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü görevlilerine teslim edildi.

EN CENTİLMEN OYUNCU SEÇİLDİ

İsmail Enes Bozkurt bu örnek davranışı sonrasında Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından 'Müsabakaların En Centilmen Sporcusu' seçildi. Minik sporcuya madalyası federasyon başkanı Tekin Çolakoğlu tarafından verildi.

"ZARAR VERMEMEK İÇİN EŞOFMANIMA SARDIM"

Aldığı madalya karşısında büyük sevinç yaşayan İsmail Enes Bozkurt, "Vadi içerisinde yönümü bulmaya çalışırken bir anda bir ses fark ettim. Kayalıkların arasından gelen bu sese doğru gidince bir yavru şahin gördüm. Uçamıyordu ve ona zarar vermemek için eşofmanımın üstünü çıkartarak onu kucakladım. O sırada yarış aklımdan tamamen çıktı. Bir an önce onu kurtarmak istedim" dedi.

Kuşun veteriner ekipler tarafından tedavisinin yapılmasının ardından yeniden doğaya salınacağı öğrenildi.

Kaynak: Haberler

Editör: Barış Köksal