Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), UEFA'nın Fenerbahçe'ye verdiği 2 yıl Avrupa kupalarından men cezasını onadı. CAS, Fenerbahçe'nin cezaya yaptığı itirazı reddetti. CAS'tan yapılan açıklamada; gerekçeli kararın en kısa zamanda kamuoyu ile paylaşılacağı ifade edildi.

TRABZON HAREKETE GEÇTİ

Fenerbahçe'nin şike davasıyla ilgili UEFA Disiplin Kurulu Türk kulübünü 2 yıl Avrupa kupalarından men etmişti. Karar sonrası Trabzonspor Türkiye Futbol Federasyonu'na başvurmuş ve kupanın kendilerine verilmesini istemişti. Ancak Fenerbahçe karara itiraz edip Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi CAS'a başvurmuştu. Fenerbahçe'ye verilen cezanın CAS tarafından onaylanmasından sonra Beyaz TV'de katıldığı canlı yayında çarpıcı açıklamalar yaptı. Fenerbahçe'nin kupayı Tff'ye iade etmesi gerektiğini belirten hacıosmanoğlu, "Bunlar bilinen şeyler zaten bilinmeyenler değil. Yanlış yönlendirmeye çalışanlar oldu ama dünyada da adalet var Türkiye'de de adalet var. Biz kimseye başvuru yapmayacağız. Ortada bir pislik var. Bu pisliği örtmeye çalışanlar bundan sonra örtemeyeceklerini anlarlar sanırım. Bu pisliği örtmeye çalışanlar bundan sonra umarım bu pisliği örtmeye çalışmazlar. Ben Fenerbahçe taraftarına her zaman saygı duyduğumu söyledim. Biz bu kupayı Tff'ye idare ediyoruz derlerse Fenerbahçe taraftarını da zarara uğratan insanlar en azından giderayak bu rezillikten biraz kurtulabilirler. Fenerbahçe'yi bu duruma düşürenlerin giderayak onurlu bir iş yapma şansları var. Kupayı Tff'ye iade ederlerse onurlu bir hareket yaparlar" dedi.

2 İHTİMAL VAR

UEFA'nın olası bir erteleme kararı ile Fenerbahçe bu yıl yoluna Avrupa Ligi'nden devam edebilecek ve ceza gelecek yıldan itibaren uygulanacak. Böylece Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi'nde bu sezon mücadele edecek ve cezasını önümüzdeki iki yıl boyunca çekecek. Diğer bir ihtimal ise; kararın derhal uygulanarak, Fenerbahçe'nin bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nden men edilmesi olacak.
Editör: Barış Köksal