Son Dünya Şampiyonu İspanya'nın, Hollanda karşısında aldığı 5-1'lik yenilgi, ülkede büyük şaşkınlık yarattı. Yası simgeleyen siyah renkle ilk sayfasını kaplayan Marca gazetesi, "Yüz kızartan utanç. Hollanda, son 45 dakikada fizik üstünlüğü ve futbol rüzgarıyla İspanya üzerinde tam egemenliğini kurup, Robben ve Van Persie ile bizi batırdı. Casillas, en kötü gecesindeydi. İspanya, 2010 Dünya Kupası ve 2012 Avrupa Kupası'nın toplamından daha fazla golü bir maçta kalesinde gördü" diye yazdı.

TARİHİ BİR FELAKET

"Bunu düzeltin" diye başlık atarak İspanya Milli Takımı'na çağrı yapan gazete, "Bizi şampiyon yapan futbol ve kabiliyeti göstermek için Şili ve Avustralya maçları var. İnanıyoruz" ifadesini kullandı. İç sayfalarda ise "Tarihi bir felaket","2010 Dünya Kupası'nda İsveç'e karşı olduğu gibi korkunç bir başlangıç","Casillas'ın kara gecesi. Dünya Kupası'nda en uzun süre gol yememe rekorunu kıramayan Casillas, Peter Shilton ve Walter Zenga'nın arkasında kaldı" başlıkları öne çıkarıldı. Marca, İspanya'nın en kötüsünü ise futbolcularını iyi hazırlayamadığı ve yanlış değişiklik yaptığı gerekçesiyle teknik direktör Vicente Del Bosque olarak gösterdi.

İspanya TOKAT YEDİ

El Mundo Deportivo ise korku filmine atıfta bulunarak "13. cuma" ifadesini başlığına çıkardı. Gazetede,"İspanya, Güney Afrika'dan kalan büyük bir tokat yedi. İspanya komik duruma düştü" yorumları yapıldı. AS gazetesi de "Tam bir kaza" başlığını atarak, "Van Persie ve Robben'in İspanyol defansını darmadağın ettiğini" yazdı.DÜNYA KUPASI FELAKETİ

İspanya'nın ulusal büyük gazetelerinden El Pais, "Dünya Kupası felaketi" başlığı altında verdiği haberde,"İspanya, yenilenmiş Hollanda'ya 5-1'lik skorla inanılmayacak bir şekilde mağlup oldu. Büyük şampiyon, efsane olduğu sahneye geri dönüşünde büyük bir kan kaybına uğradı. İspanya, ikinci yarı Hollanda karşısında battı çünkü Del Bosque'nin yıldızları tamamen tanınmaz haldeydi. Şampiyon yerlerde" ifadelerini kullandı. 

Casillas: EN KÖTÜ MAÇIMDI

"Utanç" başlığını atan El Mundo gazetesi de "Robben'in liderlik ettiği Hollanda, İspanya'nın üzerinden geçti. Tükenen Casillas, 'Milli Takım'daki en kötü maçımdı' dedi. Şampiyon yığıldı" diye yazdı.
Editör: Barış Köksal