Fenerbahçe Kulübü, bugün bir basın organında yayınlanan savcı Mehmet Berk röportajıyla ilgili açıklama yaptı.

İBRETLE TAKİP EDİLMİŞTİR

Sarı-lacivertli kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Bugün bir gazetede yayınlanan savcı Mehmet Berk ile ilgili röportaj-haber tarafımızdan dikkatle ve ibretle takip edilmiştir.

YAPILAN AÇIKLAMALAR TESADÜF DEĞİLDİR

Yaptıkları yargılamalar nedeniyle yargılanan, ellerinden görevleri, yetkileri ve hatta korumaları dahi alınan, bir dönemin kurgucularının, yargılamanın yenilenmesi kararının hemen öncesinde yaptıkları bu açıklamalar asla tesadüf değildir. Cezaevinde yatan bunca insanın faillerinin, hiç bir şey olmamış edasıyla, üstelik hala görevdeyken, bu şekilde fütursuzca ve yargıyı etkilemek üzere açıklamalar yapmaları, yaşadıkları korkunun ve haklılığımızın en açık göstergesidir. Bu kişilere tavsiyemiz; Ergenekon, Balyoz, Şike gibi dosyalarla ilgili olarak yorum yapmak üzere kullandıkları nefeslerini, dönemlerine ait kendileriyle ilgili sorgulamalarda, yine kendilerine saklamalarıdır.

Hürriyet Gazetesi'nin durduğu yer ise, artık açıkça ortadadır. Yargılamanın yenilenmesi kararı öncesinde, Galatasaray lobisi-spor müdürü ortaklığıyla yaptıkları bu röportajla ilgili kendilerine tavsiyemiz ise; kendileriyle aynı paralellikteki düşünceleri paylaştıkları karakterlerle yaptıkları ve yapacakları röportajlar sırasında, Fenerbahçe camiasının ve taraftarının hassasiyetlerini göz ardı etmenin çok büyük bir hata olduğu gerçeğini, bir an önce kavramalarıdır. Kaldı ki; bu röportajı yapan ve yaptıranlar hakkında, yargıyı etkileme suçundan dolayı, her türlü yasal yollara başvuracağımızı da tüm kamuoyuna deklare ediyoruz" denildi.
Editör: Barış Köksal