UEFA ile yapılan anlaşma gereği futbolcu giderlerini aşağıya çekmek için kolları sıvayan Fenerbahçe, dört sezon sonunda maaşları ortalama 2.2 milyon Euro düzeyine indirecek.

UEFA tarafından maddi kısıtlamalara maruz kalan Fenerbahçe, sürpriz bir karar aldı.

Sarı-Lacivertli yönetim, UEFA ile yapılan anlaşma sebebiyle futbolcu giderlerini azaltmayı planlıyor. Bu sebeple dört sezon sonunda maaşlar önemli bir ölçüde indirilecek ve ortalama rakam 2.2 milyon Euro'ya getirilecek.

YENİ SÖZLEŞMELERDE DİKKAT EDİLECEK

Bu plan kademeli olarak uygulanacak. İlk adımda transfer edilecek ve yeni sözleşme yapılacak isimlerle bu kritere uygun imzalar atılacak. Mehmet Topal ile eski şartlardan (2,6 milyon Euro garanti ücret) sözleşme imzalayan yönetim sadece maç başına 10 bin Euro zam yaptı.


GÖKHAN GÖNÜL'ÜN İSTEDİĞİ PARA VERİLMEDİ

1.7 milyon Euro ücret alan Gökhan Gönül için yöneticiler bireysel olarak devreye girmiş ve 2.2'ye kadar çıkılmıştı. Futbolcunun ücretine 500 bin Euro zam yapılmıştı. Ancak istediği 2,5 milyon Euro verilmedi. Bunun en önemli sebebi ise maaş giderlerini aşağıya çekmekti.

Gökhan ile başlangıçta anlaşma olmamasının temel detayı yıllık 300 bin Euro'luk bu fark oldu. Maç başı ücret de eski mukavelesinde olduğu gibi 765 bin Euro ile sınırlandırılacaktı.

MAAŞ YÜKÜ AZALTILACAK

Fenerbahçe'de Van Persie, bonuslarla yıllık 6 milyon Euro'ya oynuyor. Nani ve Kjaer'e 4'er milyon Euro veriliyor. Aldığı 5 milyon Euro'luk imza parasıyla Diego'nun maliyeti yıllık 5 milyon Euro. Bu isimleri 2,6 milyon Euro ile Mehmet Topal takip ederken, Volkan, Alves, Meireles 2,5 milyon Euro, Kadlec ise 2,3 milyon Euro yıllık garanti ücrete oynadı. Ayrıca birçok oyuncunun maç başları da eklendiğinde ortaya çok ciddi bir maaş gideri çıkıyor.

Toplamda 23 kişilik kadronun maliyeti 60 milyon Euro'yu geçiyor. Yönetim bu rakamı 50 milyon Euro'ya indirmeye çalışacak.

kaynak:haberler
Editör: Barış Köksal