Milli Takım futbolcularından Serdar Gürler, İsveç maçının ardından "Bu galibiyet bize inanmayanlara kapak olsun." dedi, taraftarlar sosyal medyada çıldırdı. Serdar, daha sonra "Türk taraftarlara değil, Rus basınına söyledim." ifadelerini kullandı.

UEFA Uluslar Ligindeki ikinci karşılaşmasında ilk puanlarını kazanan ay yıldızlılarda Serdar Gürler, maçın ardından açıklamalarda bulundu. Serdar Gürler, çok iyi başladıkları müsabakanın ilk yarısında talihsiz bir gol yiyerek 1-0 geriye düştüklerini ancak baskılı oyunlarını sürdürdüklerini söyledi.

"BU GALİBİYET BİZE İNANMAYANLARA KAPAK OLSUN"

Maçın başından sonuna kadar oyunun hakiminin kendileri olduğunu vurgulayan Serdar, "2-0'dan 3-2 almayı başardık. İşte Türk ruhu, işte milli ruh. İnşallah artık bundan sonra böyle devam eder. Bu galibiyet bize inanmayanlara kapak olsun" dedi.

TWITTER'DA TEPKİ YAĞDI

Bu açıklamanın ardından sosyal medya kullanıcıları, Serdar Gürler'i topa tutarak sözlerini eleştirdi. Taraftarlar, Serdar'ı "eğitimsiz" olmakla suçlarken düşüncesiz konuştuğunu belirtti.

SERDAR GERİ ADIM ATTI: TÜRKLERE SÖYLEMEDİM

Serdar, tepkilerin ardından Instagram hesabından açıklama yayınladı ve Türkleri değil, Rus basınını kastettiğini belirtti.

Tecrübeli futbolcu, şu ifadeleri kullandı:

"Arkadaşlar yanlış bir anlaşılma var. O lafım, bizim Türk insanlarına değil. Rusya maçından sonra bir Rus gazetesi, 'Çok yetenekli, çok genç ve çok iyi takıma sahipler ama milli ruhları yok.' dedi. Onlara kapak olsun diye böyle bir şey dedim ve yine diyorum, onlara kapak olsun. Saygılarla."


kaynak: haberler

Editör: Barış Köksal