Bu gelişme ile ilgili olarak resmi açıklama takımın yönetim kadrosunda yer alan Ahmet Kavalcı'dan geldi. Futbol A Takımı'ndan sorumlu olan Kavalcı, Radyospor basınından Özgür Sancar ile görüşü ve merak edilenleri açıkladı. Quaresma'nın kendilerine ayrılmak istediği yönünde her hangi bir talebinin olmadığını söyleyen Kavalcı, Portekizli oyuncunun sosyal medya hesaplarında böyle bir haberin döndüğünü ve herkesin bunu konuştuğunu belirtti. Ancak Quaresma'nın ne kendisine, ne Ali Naibi'ye ne de Şenol Hoca'ya böyle bir taleple geldiğini dile getiren yönetici, şuanlık böyle bir durumun söz konusu olmadığı yönünde bilgiler verdi.

Transfer süreci hakkında da konuşan Kavalcı, sağ bek arayışlarının olmadığını söyledi. Şenol Hoca tarafından kendilerine söylenenleri yerine getirdikleri konusunda her hani bir sorun yaşamadıklarını söyleyen Ahmet Kavalcı, giden kişinin pozisyonuna göre değerlendirme yaptıklarını ve bu nedenle de sağ bek alanında her hangi bir açıklarının olmadığını dile getirdi. Bu dönem için sağ bek konusunda her hangi bir arayışın olmaması gelecek sezona yönelmelerine neden olurken, Babel'in yerine de oyuncu alınmayacağı konusunda net bilgiler verildi. Şenol Hoca'nın Babel yerine oyuncu talebinde bulunmaması, yönetim kanadı için gerekli referansın kabul edilmesi anlamına geliyor. Beşiktaş takımının bu seneki sezonda yer alan karşılaşmaları ise üzerinden değerlendirilebiliyor.

Tolgay Aslan Stuttgart'ta

Beşiktaş yönetimi ile Fenerbahçe yönetiminin Tolgay Aslan konusunda anlaşamaması, araya Bundesliga ekibi içerisinde yer alan Stuttgart takımının girmesine neden oldu. 28 yaşındaki yıldız futbolcuyu 2 senedir isteyen Alman takımı, oyuncunun bonservisi için anlaşma masasına oturmayı başardı. Beşiktaş takımında teknik direktör Şenol Güneş'in kararı ile kadro dışında kalan Aslan, yıllık 2.5 milyon Euro değerindeki maaşı ve istenilen verimin alınamaması nedeni ile takımdan gönderilecekti.

Daha öncesinde Fenerbahçe yönetimi ile anlaşma masasına oturmuş olan Beşiktaş, istediği anlaşmayı sağlayamadığı için Tolgay Aslan'ı Stuttgart takımına gönderiyor. 2 sezondur Tolgay Aslan'ı takip eden Alman takımı, oyuncunun satışa çıktığını duyduğu andan itibaren siyah beyazlılarla iletişime geçti. İlk etapta Fenerbahçe takımı ile anlaşmış olmasına rağmen iki takımın arasındaki yönetim sebeplerinden ötürü istediğini alamayan Aslan, yeni rotasını Stuttgart'a çevirdi. Eşinin de Türkiye'den ayrılmayı istemesi sebebi ile Stuttgart teklifine sıcak bakan Tolgay Aslan, görüşmelerin olumlu sonuçlanması halinde Stuttgart formasını giyecek. Beşiktaş takımında kadro dışı kalmasından ötürü bireysel idman hazırlıklarını takımın Fulya'da yer alan tesislerinde yapan Tolgay Aslan, form olarak başka bir takımda forma giymeye hazır. Takımdan ayrılma konusunda gün sayan futbolcu için, yönetimin istediği takam 5 milyon Euro değerinde. Alman takımı Stuttgart ile pazarlık masasına oturan ve kapıyı 5 milyon Euro üzerinden açan Beşiktaş takımı, uzun zamandır kadro dışı bıraktığı oyuncusu için sıkı bir pazarlık taktiği uyguluyor. Stuttgart takımının 2 yıldır beklediği oyunculardan bir tanesi olarak Tolgay Aslan için böyle bir parayı gözden çıkarıp çıkarmayacakları ise merak konusu. Şuanlık sadece pazarlık aşamasında olan iki takımın, anlaşmaya varmaları halinde Aslan'ın transferi yapılacak. Futbol gündemine bomba gibi düşen bu haber www.buroinceleme.com   web adresinde de kendisine yer buldu.

Beşiktaş'ın Yeni Sağ Bek'i: Advincula

Rayo Vallecano takımında kiralık olarak forma giyen 28 yaşındaki sağ bek Advincula için Beşiktaş takımı yeni gelişmelere imza attı. La Liga ekiplerinden bir tanesi olarak bilinen Royal Vallecano'da sağ bek olarak görev alan yıldız oyuncu Advincula için siyah beyazlı takımın ısrarı devam ediyor. Meksika'nın temsilcisi Tigres'ten kiralık olarak giden Advincula için sadece Beşiktaş takımı değil 3 farklı takım daha anlaşma sağlamak istiyor.

Daha önce Bursaspor takımında yer alan Advincula, Royal Vallecano takımında çıktığı 20 resmi karşılaşmanın bir tanesinde gol atarken diğer 3'ünde ise asistleri ile adından söz ettirdi. Kadrosunda yalnızca 34 yaşındaki Gökhan Gönül ile sağ bek oynayan Beşiktaş takımı, aradığı sağ beki İspanya'da buldu. Tigres takımından kiralık olarak gittiği yeni takımında fırtınalar estiren Advincula, bu aralar Beşiktaş da dahil olmak üzere bir çok takımın gündeminde. Advincula'nın transferi için Tigres takımı ile görüşmelerini devam ettiren Beşiktaş, bu konudaki ısrarcı tavrından vazgeçmiyor. Beşiktaş takımının yanı sıra Sevilla ve Atletico Madrid gibi takımların da gündeminde yer alan sağ bek yıldızı, kiralık sözleşmesinin bitmesi halinde gelen teklifleri değerlendirebilecek.

Perulu sağ kanat oyuncusu için bu zamana kadar as takımına gelmiş olan teklifler henüz netlik kazanmamış olsa da, oyuncuyu isteyen takımlar arasında bir rekabet durumu söz konusu. Son çıktığı karşılaşmada dikkatleri üzerine çeken ve Beşiktaş dışında diğer takımların teklif götürdüğü bir oyuncu olarak spor gündemini meşgul eden Advincula'nın bu takımlardan hangisini tercih edeceği merak konusu. Beşiktaş'ın Advincula için uzun zamandır devam eden ısrarcı tavrı, oyuncunun takımı ve kendisi için büyük bir avantaj olarak görülüyor. Advincula'nın ve takımının kararı ise belirleyici bir etken olarak takımlar arasındaki çekişmede yer alacak. Bu transfer sürecine ilişkin gelişmeleri bildiriyor olacağız.

Editör: Barış Köksal