Kah attığı gollerle kah kaçırdığı pozisyonlarla kah sakatlıkları ile kah taraftar tarafından yuhalanması ile son yıllarda sarı-kırmızılı gündemi en fazla işgal eden futbolcu olan Burak Yılmaz'ın yeni adresi Çin oldu... Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Slaven Bilic'in çalıştırdığı West Ham United'ın yaz ve ara transfer döneminde uzun süre peşinden koştuğu, aynı süreçte birçok Çin ekibinin de ilgi gösterdiği Galatasaray'ın gol kralı, uzun süre sarı-kırmızılı forma altında kariyerini bitireceğini vurguladı. Ne var ki 15 gündür 'Kral'ı yakın markaja alan Beijing Guoan, dün Galatasaray'dan kazandığının yaklaşık iki katını yani yıllık 6 milyon Euro'yu teklif ederek golcünün fikrini değiştirdi. 
TRABZON'A 2 MİLYON EURO 
Galatasaray, 8 milyon Euro bonservis ücreti alacak. Sarı-kırmızılı kulüp 8 milyon Euro'nun yüzde 25'ini Burak'ın eski kulübü Trabzonspor'a ödeyecek. 

BU ŞANS BİR DAHA GELMEZ!
Mustafa Denizli'yi yönetim değil Burak Yılmaz ikna etti! Hocasının kapısını çalan 30 yaşını deviren golcü, "Taraftar beni istemiyor. Kariyerimin son iyi sözleşmesini yapacağım. Bu şans bir daha gelmeyebilir. İzin verin gideyim" dedi. Mustafa Denizli, gönülsüz de olsa transfere onay verdi.

ADA'YI DEĞİL PARAYI SEÇTİ

Guoan'ın ilk teklifini 15 gün önce alan Burak, aynı süreçte West Ham'ı reddetti, sonra bekledi ve fiyatını yükseltti

Çin kulübü Beijing Guoan aslında 15 gün önce hem Galatasaray'ın hem de Burak Yılmaz'ın kapısını çaldı. Sarıkırmızılılara teklif edilen bonservis 7 milyon Euro, Burak'a önerilen yıllık ücret ise 5 milyon Euro'ydu. Bu sırada West Ham'la pazarlık masasında olan Burak, 3.5 yıl için önerilen 10 milyon Euro'yu Çin'i düşünerek reddetti. Galatasaray da satın alma opsiyonuyla kiralamak isteyen West Ham'a "Hayır" dedi. Pes etmeyen Çinliler bu hafta içerisinde tekrar Burak için devreye girdi. Önce Galatasaray'a önerdikleri bonservisi 1 milyon Euro artırarak 8 milyon Euro'ya çıkardılar ardından takımda kazandığının iki katını isteyen Burak Yılmaz'ı da 6 milyon Euro karşılığı ikna ettiler. 

NE DEDİLER?

RIDVAN DİLMEN

Yılın en büyük fiyaskosudur

Galatasaray, Burak Yılmaz'ı geçen hafta satsaydı doğru bir hamle yapmış derdim ama bu hareket Galatasaray yönetimi için bana göre büyük bir fiyaskodur. Tabii ki para önemli ancak Galatasaray, Avrupa'da mücadelesini sürdürürken, üstüne üstlük Avrupa'da kupa kaldırabilecek bir takımken, elindeki birinci forvetini yerini dolduramayacağı bir zamanda satıyorsa yanlış yapıyordur. Dursun Özbek Bey ve Mustafa Denizli, koskoca Galatasaray'ı iddialı durumdayken pek güvenilmeyen Umut Bulut'a bıraktı. Zamanlaması açısından yılın skandalı olarak görüyorum. Galatasaray için de Burak Yılmaz için de hayırlısı olsun.

LEVENT TÜZEMEN

Yanlış zaman yanlış hamle!

Galatasaray yönetimi, göreve borçları ödemek için değil başarı sözü vererek geldi. Ama ekonomik şartlar yönetimi zor durumda bıraktı. Büyük hedeflere oyuncu satarak ulaşamazsınız. Sattığınızın yerine yenisini koymak zorundasınız. Galatasaray yönetimi, Burak'ı satarak UEFA'nın karşısına "Sizin verdiğiniz emre uyuyoruz" diye çıkacaktır. Ama ligde, kupada ve Avrupa'da santrforsuz başarı beklemek hayal olur. Örneğin Beşiktaş, Ersan'ı sattı ama yerine iki stoper koydu. Galatasaray, Burak'ı mutlaka arayacaktır! Dilerim Podolski ve Sinan Gümüş, Umut'la birlikte Mustafa Denizli'nin yüzünü güldürür.

Bülent timurlenk

G.Saray'daki Laziolular!

Galatasaray yönetimi, transfer yapmayı bilmiyorsa en azından Ocak ayında Beşiktaş'ın yaptıklarını dikkatle izlemeliydi. Mesele Burak'ın satılması değil, mesele Ocak ayı boyunca takıma yabancı bir santrforun alınmaması... Transfer dönemi kapanmış, Burak'ı Çin'e gönderiyorsunuz. 'İçimizdeki İrlandalılar' sözü Mustafa Denizli'nin Türk futboluna armağanıydı. "Burak'ı sattırmam" diyen Denizli, teknik direktör olduğu Galatasaray'ın içindeki Lazioluları bulmalı. Avrupa Ligi'nde Lazio, Türkiye Kupası hedefi artık Galatasaray için çok 'Umut'lu!

Kaynak: Sabah
Editör: Barış Köksal